Nepăsătorii!

Verific rar cutia de scrisori. Astăzi însă a fost nevoie să o eliberez. Era burdușită de …viitor. Da. Pe toate acele hârtii înfipte prin orificiul poștei erau o grămadă de promisiuni. Toți, dar absolut toți de pe acele pliante se gândeau la mine, la copiii mei, la familia mea, la viitorul meu. Toți îmi promiteau, negru pe alb, că viitorul începe în curând și ca va fi ce nu a mai fost. Toți îmi rezolvau problema viitorului, deși unii mi l-au …rezolvat și în urmă cu 4 ani și cu 8…și cu 12….16…

În timp ce cutia mea de poșta se gârbovise de arbori tăiați pentru hârtii fără valoare, în care atâția binefăcători nu au altă grijă decât să am un viitor fericit, viitorul adevărat este distrus.

Viitorul adevărat sunt copiii, iar ei sunt total ignorați în aceste vremuri. La Buzău 5000 de copiii nu au primit tablete! 5000! Vă puteți imagina ce grijulii sunt…futurologii …ăștia politici. Unul singur nu a renunțat la campania aberantă, la risipa de resurse, pentru a dirija banii statului către viitor, către copii.

După cum știți, campania electorală este plătită de stat – vorbim de acțiunile legale. Statul  plătește pentru publicitate media, pentru prezență online, pentru tipărituri, etc. Statul, sau mai bine zis cetățeanul, plătește să cunoaștem candidații și ideile lor. Bani aruncați. Pe candidați ar fi trebuit să-i cunoaștem direct, după faptele lor. Iar ideile să fie rezultatul unor activități anterioare. Păi statul a cheltuit banii să vedem, de multe ori, niște figuri sinistre, care doar rău au făcut; și să auzim niște idei aberante, fără legătură cu adevăratele nevoi ale cetățeanului.

De ce sunt aberanți candidații? Pentru că nu fac campanie adevărată. Nu stau de vorbă cu oamenii. Merg triumfal, pe benzina plătită de stat, din loc în loc, însoțiți de o gașcă de mercenari – mai rar voluntari – și împing oamenilor câte o fițuică cu chipul lor, de parcă nu ar vedea cetățeanul cu cine are de-a face. Acest mod de a face campanie este inutil. Practic, nimic din viața reală nu se găsește în propunerile electorale.

În tot acest timp al imposturii, minciunii și trufiei, copiii sunt lipsiți de educație. Nu doar de școală, ci de educație.

Din acest motiv, promisiunile viitoare venite din partea celor care au fost sau sunt la guvernare nu sunt doar de nevotat, ci de neiertat.

Știți ce înseamnă 5000 de copii care nu au primit tablete și vor pierde un an din procesul educativ? Poate unii au un hârb de laptop, dar pentru calitate trebuie ceva performant.

Vom simți și vor simți efectul pe termen lung. Cum de sunt bani publici pentru toate, doar pentru viitorul comunităților nu sunt?

Ce aveți cu acești copii de îi condamnați la neștiință, domnilor guvernanți locali și naționali?

Învățământul ar fi trebuit să fie prioritatea 0. Au fost trei luni de vacanță în care sistemul trebuia pus la punct. Când este vorba de copii nu există cheltuială inutilă. Statul plătește mii sau zeci de mii de telefoane și abonamente de net pentru tot felul de angajați, cumpără flote de calculatoare și nu este capabil să asigure suportul tehnic al școlii.

Copiii au nevoie de tehnologie nouă, de soluții rapide de înlocuire în cazul defectării, de persoane suport care să-i ajute să se conecteze, de abonamente puternice pentru a putea să facă față numărului mare de ore pe care le petrec online.

Profesorii au nevoie de facilități identice. Aveau nevoie de instruire, de suport.

Nimic din toate acestea. Se descurcă fiecare pe cont propriu, cum poate. Nici măcar costurile salvate din economisirea energiei electrice și termice nu a fost restituite sistemului educațional.

Am văzut copii plângând, pentru că li s-a stricat tableta și rămân în urmă cu lecțiile, iar părinții nu au bani să o repare sau să cumpere alta. Am văzut părinți disperați că nu o pot recupera mai repede de la reparat, am văzut bunici înnebuniți că au abilități tehnice să-și ajute nepoții, am văzut părinți extrem de ocupați la locul de muncă….

În toate aceste cazuri, copiii sunt lipsiți de școală. Deci, ajungem să constatăm că mai bine de jumătate dintre elevi fac școală în mod impropriu, mai ales la clasele mici.

Dincolo de informațiile pe care le-ar obține la orele online, copiii beneficiază de educație. Da, stau în mediul școlar, chiar și online. Nu pierd inutil vremea. Din păcate, incompetența guvernaților i-a lovit crunt care provin din familii care nu pun preț pe educație. Tocmai ei nu sunt ținuți în spațiul educativ al școlii. Ei sunt primii care nu au tabletă, lumină, conexiune la net.

Dragă candidat, dacă tot zici că ai făcut campanie, de toate acestea nu a-i aflat?! Iar dacă ai aflat, ce ai făcut?! Ai promis universități, autostrăzi, stațiuni de odihnă, în timp ce viitorul moare în fața ta? Și vrei să vii votat?! Vrei să zici că poți să-mi gestionezi viitorul, dar nu ești în stare să rezolvi probleme stringente din prezent?!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și