Proprietarii Cris-Tim au început un proiect interesant, care se va întinde pe 10 ani de investiții și amenajări.
Din Drumul Național care leagă Buzăul de Ploiești, la Chițorani, se face o stradă în stânga, suficient de îngustă încât să nu reprezinte perspectiva unei descoperiri interesante. Nimic spectaculos, nimic nou, până la Biserica din sat, pe lângă care, prin stânga, curge un drum, pe marginea unei văi, străbătute de un pârâu. Se văd de aici primele semne de întreținere ale unui spațiu care începe treptat să se delimiteze de zonă. Drumul este marcat de zeci de mesteceni, încă fragezi, Se pătrunde într-o depresiune, unde. pe ridicătura dealului, în partea stângă, se află un conac construit prin anii 1920, trecut prin mai multe mâini și ajuns acum în proprietatea familiei Timiș. De aici începe aventura admirației. Am văzut ce înseamnă viziune, rafinament și curaj.
În loc să aleagă o zonă turistică consacrată, proprietarii au adus în circuitul turistic o zonă care altor urechi și ochi nu le spunea nimic. Pe un domeniu de peste 130 de hectare a apărut un fenomen turistic.
Încă de lucrează. Spațiile de locuit ( bungalow-urile), sunt în stadiu avansat, dar încă mai e de lucru. Înfipte cu spatele în deal, pentru a câștiga căldura pământului și cu terasele spre un lac cu cascadă, sunt adevărate bijuterii arhitectonice, dar și artistice. Au pereții teraselor pictați cu scene rurale, în culori de lavandă și poartă nume de vinuri.
Tot acum se lucrează și la viitorul hotel și la un alt lac, cu ponton, situat în partea de jos a dealului.
Dealul? E podgorie și livadă. Sunt ceva vii, însă acum sunt reîmprospătate. Se încearcă și salvarea butucilor vechi, dar și creșterea unei livezi generoase. Printre toate acestea sunt construite aleii largi, pe care urcă și coboară turiști. Deși este în curs de edificare, detaliul este extraordinar de important în tot ceea ce se face, atât în interior cât și în exterior.
Conacul este amenajat cu forte mult bun gust. Camerele de cazare sunt personalizate și perfect încadrate specificului viticol al zonei, iar crama de altă dată a devenit astăzi piesa de rezistență. Proprietarii au amenajat un bar, denumit englezesc. Aici rafinamentul designului atinge cote maxime.
În fața conacului se află o terasă deschisă, un părculeț, iar deasupra este construit un spațiu deschis, luminat din toate direcțiile, denumit Restaurantul Mediteraneean.
Servire excelentă, personal bine instruit și un meniu rafinat. Un restaurant care are tot și, mai presus de toate, o bucătărie excelentă. Doar prin restaurantele franțuzești mai poți să te bucuri de atâta rafinament.
Mi-a plăcut Casa Timiș. Mi-a plăcut conceptul unui business complet și complex, ideea unei investiții durabile, curajul de schimba pentru totdeauna destinul unui loc. Îmi plac creatorii.