Coaliția aceasta de guvernare nu este nici departe funcțională, așa cum vrea să pară. Da, nu mai sunt scandaluri pentru că ambii parteneri își urmăresc interesul în stilul lor istoric. Analizați ce numiri fac în instituții și veți vedea că sunt mai mult decât simple satisfacții date unor persoane. Se fac rețele care au ca scop ceea ce a avut și Dragnea când își numea oamenii de casă peste tot. Că unii dintre ai s-au a-fi dușmani …Biblia spune că dușmanii cei mai mari ai omului sunt casnicii lui.
Nu e o coaliție mai cuminte – și nici nu poate fi -, ci un a extrem de perversă, care acum este protejată mediatic de tema războiului și de sumele imense cheltuite cu plata presei. Plătită bine, presa nu-i atacă nici pe unii, nici pe alții, iar celelalte partide nu apar, pentru că nu au cu ce și mai ales pentru că abordează teme minore, care nu au legătură cu agenda reală a românului.
Pe Facebook însă e nebunie. Una, două, Ciolacu își sponsorizează din bani publici tot felul de laude de sine, care sunt de fapt niște vrăjeli – scuzați-mi expresia – pornite din convingerea proastă că poporul este un fel de stol de pelicani, cu foamea mai mare decât creierul, mereu dispus să înghită orice minciună.
Cum socialiștii cred că doar prin populism mincinos pot ține românii captivi, atunci când liberalii au propuneri de reduceri de impozite și taxe simt nevoia să-i atace pervers. Citeam pe un oficios care pare al PSD, cursdeguvernare.ro ( sponsorizat, evident, pentru că naționaliștii noștri papă roșii românești, dar plătesc la domn Zuckerberg ) că propunerea lui Cîțu de reducere a contribuțiilor sociale afectează pensia angajaților actuali, pentru că scade contribuția la bugetul de stat.
Aici e culmea ipocriziei! PSD este marele susținător al pensiilor speciale, iar Ciolacu este inițiator al pensiilor speciale pentru primari și președinți de consilii județene. Pensiile speciale sunt o nedreptate profundă, pentru că încalcă tocmai principiul contributivității, umilind teribil pe românii care trag din greu dar sunt banali nu speciali și, totodată, punându-i să le susțină politicienilor o viață îmbelșugată și la pensie.
Tot aici se vede și cât de de socialiști sunt. România este țara în care munca este impozitată cel mai sever. Ce aveți cu clasa muncitoare tovarăși? Să fie adevărat că atunci când o duc mai bine oamenii nu votează stânga, iar stânga face tot posibilul să-i țină jos financiar, pentru a le putea promite verzi și uscate?!
Dacă vă pasă de sistemul de pensii, construiți-l drept, așa cum este în țările civilizate. Schimbați legea și permiteți cetățeanului să-și tezaurizeze munca în fondul de pensii. Mai concret, cetățeanul ar trebuie să nu primească …puncte de pensie, ci banii cu care a contribuit, pentru că sunt destui, având în vedere nivelul ridicat al contribuțiilor. De asemenea, cetățeanul ar trebui să poată lăsa sumele respective urmașilor, atunci când nu se bucură de pensie prea mult. Un raport care să evalueze cât primește un om la pensie din cât a contribuit ar scoate la iveală dezavantajul în care se află cetățeanul român, mereu manipulat că i se mărește pensia, în loc să i se dea pur și simplu ce este al lui. Acum statul fură munca cetățeanului. Normal ar fi să primească cât a contribuit, după scăderea cheltuielilor de administrare care ar trebui să fie rezonabile, iar ce rămâne – pentru că mai mereu rămâne – să revină urmașilor. Așa s-ar susține cu adevărat sistemul de pensii. Așa că reducerea CAS este în favoarea cetățeanului. Evident că salariatul va avea un beneficiu financiar real și nu din pix și, cu siguranță, va scădea și tendința ocolirii CAS.
Creșterea din pix este populistă și inflaționistă. Scăderea taxelor forțează staul să se eficientizeze, să facă aceleași servicii, dar cu o chivernisire mai bună a banilor. Ai mult și nu-s ai tăi, risipești mult!
Deci, tovarăși socialiștii, reducerea CAS este o măsură bună! Cât despre dublu limbaj pe care-l practicați, rămâne de văzut cât de naiv mai e românul să înghită gogomănii și să vă accepte stilul pervers.