Despre mine

Date personale:
Mă numesc Iulius-Paul Negoiţă și sunt fiul al preotului Iulian Negoiţă şi al Anicăi, de profesie economistă.

M-am născut în comuna Vintilă-Vodă, la data de 19 iunie 1975 și sunt căsătorit cu Mirela, din anul 1997. Avem doi copii, Matei și Andrei.

Referințe studii:
Am absolvit Seminarul Teologic „Kesarie Episcopul” din Buzău și sunt licențiat al Facultăților de Teologie ( Patriarhul Iusitian) și Farmacie (Carol Davila)
Am urmat şi cursuri de formare în Islanda, Cipru, Marea Britanie, Letonia și Germania.
Am obținut, în 2002, titlul de doctor în Teologie la Universitatea București.
Vorbesc Engleză, Franceză, Spaniolă și am cunoștințe medii de Italiană și Rusă. La nivel de citit și tradus mă descurc și în Germană și Greacă.

Activitate profesională:

Domeniul ecleziastic:
Sunt preot din anul 1997. Întâi am fost la Parohia Gherăseni și din 2002 sunt preot la Parohia Sfântul Apostol Andrei din Cartierul Micro 14 – Buzău. Am primit toate gradele onorifice până la cel de iconom stavrofor, iar în perioada 2010-2014 am fost judecător la Consistoriului Mitropolitan.
Conform celor relatate în lucrarea 500 de personalități buzoiene. Cea mai importantă realizare pentru cariera de preot este considerată a fi contribuția la construirea ansamblul bisericesc din Cartierul Micro XIV, în centrul căruia se află Biserica „Sfântul Apostol Andrei”.

Domeniul didactic:
Am fost cadru didactic la Seminarul Teologic, Liceul de Artă și Colegiul Economic Buzău.
Am funcționat la Inspectoratul Școlar Județean Buzău. Am fost în echipa de conducere și în corpul de inspector. Am fost purtător de cuvânt al instituției, pe toată perioada activității, adică timp de 8 ani.
Din 2010, am fost director la Palatului Copiilor Buzău, Școala Postliceale Sanitare Buzău și Colegiul Nicolae Paulescu din Râmnicu Sărat.

Domeniul farmaceutic:
Ca farmacist, activez, încă de la înființare, în cadrul lanțului independent de farmacii „Iris Pharm”.

Activitate filantropice :
Am acordat burse de studiu pentru elevi care au urmat cursuri universitare și postliceale în domeniul medical, premii literare și artistice în cadrul concursurilor de profil și am susținut ameliorarea situației materiale a unor familii sărace. De asemenea, am susținut financiar apariția cărților de debut ale unor autori tineri și lucrări ale unor scriitori consacrați. Am susținut financiar și apariția unor lucrări bilingve pentru comunitatea rromă.

Activitate civică :
Am candidat în două rânduri la Consiliul Local Buzău și am obținut două mandate de consilier independent (2008-2012; 2012-2016). Am fost președintele Comisiei de Cultură, Culte, Minorități, Sport, Sănătate şi Asistență Socială.
Din poziția de independent, în anul 2012 am candidat pentru funcția de primar al Municipiului Buzău, clasându-se al doilea, după candidatul USL, obținând un procent de 30,5% din voturi, respectiv 17.404 voturi.

Activitate publicistică:
Sunt editor la Editura Omega, calitate în care am editat și tipărit la tipografia proprie un număr peste 500 de lucrări.
Ca jurnalist am fost membru în comitetul de redacție, editorialist sau publicist la Ziarul Lumina, Jurnalul National, Revista Teologică, Mousaios, Glasul Adevărului, Analele Buzăului, Opinia, Sănătatea Buzoiană, Cronica de Buzău, Educația creștină, Lacrima, Viața Buzăului, Șansa Buzoiană, Tezaur.

Am fost realizator de emisiuni radio și televiziune.

Sunt autor sau coautor al mai multor volume de eseuri, proză, spiritualitate, istorie, pamflet politic: 40 de rânduri, Marchitanii roșii, Prin grădina lui Ilf și Petrof, Monografia Bisericii Adormirea Maicii Domnului din Comuna Gherăseni, Cuvânt spre Cer – antologie de poezie religioasă ( coautor), Prin spini, Lectura șoaptei, Pagini de istorie locală.

Afilieri:

Membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Bucureștii – Secția Proză.
Membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România – Filiala București

Membru al Colegiului Farmaciștilor din România – Colegiul București

Pasiuni

Călătoriile, arta, creșterea animalelor și cultivarea plantelor.