Cum a omorât de-a binelea juristul Iamandei de la Consiliul Județean Buzău un primar

Caragiale nu mai poate fi temă de studiu, ci mod de viață în România noastră. Zi de zi absurdul, prostia, pregătirea deficitară, grosolănia comportamentală sunt doar câteva metafore ale vieții cotidiene, pe care le trăim din plin.

De multe ori am zis că e Kafka. Nu, dragilor! E curat Caragiale!

Am chemat în instanță Primăria Blăjani ca să-l conving pe primar să tragă 250 de metri de țeavă pentru o alimentate cu apă. Un fleac de 500 de lei, de altfel. Dar …. având în vedere …. capacitatea primarului din localitate e greu. Tovarășul din satul care piere zi de zi e deranjat de oricine repară acolo o casă,  pentru că-i cu ochii doar pe terenurile oamenilor.

Cum efortul de a angaja un avocat era prea mare, domul Deci  – așa cum i se spune primarului care după fiecare cuvânt scapă câte un deci- , luat la ia-mă nene un jurist de la Consiliul Județean Buzău. Evident, nu l-a luat, ci i-a fost dat să rezolve marea speță juridică.

Că nu avea ce căuta Nicușor Iamandei în cauză, nu-i dubiu. Omul joacă la altă echipă și de acolo ia banii, fiind total anapoda unde a fost trimis să presteze. Însă … nu aici e necazul. Necazul e mare pentru că în documentul depus la instanță juristul l-a omorât de-a binelea pe primar și l-a pus să semneze și documentul de deces. Curat murdar!

Mai precis …. invocă faptul că primarul nu poate sta în judecată pentru că este lipsit de capacitate de folosință, adică e mort sau, în cel mai fericit caz pentru comunitate … e  demis.

Prin Codul Civil scrie că pârdalnica aceasta de capacitate de exercițiu se dobândește la naștere și se pierde la moarte. E drept, primarul mai mai mișcă încă pentru că apare pe ștatul primăriei, dar Nicușor i-a făcut de petrecanie. L-a omorât cu cinică neștiință de carte!

Of, Doamne! În ce hal au ajuns instituțiile. Am mai citit documente juridice, dar așa mostră de prostie, de sus până jos, nu am văzut. Sau am mai văzut doar pe la Dragnea Adonis de la Direcția de Sănătate Veterinară Buzău, însă acolo era explicabil pentru că vorbim de alt … regn.

Nici nu știu ce să zic! Fie Nicușor a croit documentul după statura primarului, fie atât e și atât poate Nicușor!

Dragă Nicușor, trezește-l la viață pe primar că mai are hectare de luat și ani de domnit. Unde mai găsește satul altul?! Fii bun și nu ne lăsa să plângem disperați în năframă pentru câțiva țoli de țeavă și un șanț!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și