Copiii sunt sărbătoarea fiecărei zile!

Am fost la ziua unei finuței noastre Anastasia.  Anastasia a împlinit 14 ani. Micul majorat, nu?! Momente frumoase toate, însă cel mai frumos dintre a fost filmulețul cu timpul care s-a scurs de la nașterea Anastasiei. Momente unice, irepetabile, care au schimbat viața părinților și au făcut ca acest pui de om născut din dragostea lor să se apropie de adolescență. Cu siguranță au fost griji și nopți nedormite, dar ce frumos e acum și ce frumos va fi de acum înainte.

Copilul este un dar al lui Dumnezeu, o frântură de divinitate pusă în brațele unei familii, un germen al bucuriei care trebuie admirat în în fiecare moment.

El te face să uiți că peste tine trec anii. Te face să-nu și mai pese de oglindă. Te motivează să lupți și să construiești.

Fragilitatea lui devine mai târziu forța și speranța ta!

La filmulețul cu crâmpeie din anii Anastasiei am avut cu toții lacrimi. Nu au fost de melancolie pentru că trece timpul, ci de emoție, pentru cât de bogat trece. Din pruncul acela care căuta instinctual protecție, s-a ridicat în fiecare zi un suflet care cere și oferă dragoste, împlinind dragostea părinților.

Ce minune e viața! Ce dar ne-a putut da Dumnezeu! Am privit cu lacrimi cum a trecut tipul și cât de frumos.

Ne-a dăruit Dumnezeu unii altora și noi nu avem răgaz și înțelepciunea de a ne bucura unii de alții. Orice etapă ratată din viața viața copilului nostru devine mai târziu, când vedem filmul vieții și realizăm ce e cu adevărat viața, un regret.

Nu chinuiți copii să fie cei mai buni. Competiția de felul acesta este o prostie. Dați-le siguranță, încredere, iubire, jucați-vă cu ei, fiți atenți la ce simt și la ce spun, construiții să iubească viața și pe cei din jur, să aibă încredere în oameni și să fie fericiți. Nu există copil prost sau rău, există etape de maturizare diferite sau mediu neprielnic,

La ce se întâmplă în lumea aceasta sa aveți un singur obiectiv: să-i ajutați pe copii să crească sănătoși la cap! Restul vine de la sine!

Nu-i maculați cu apucăturile maturității. Să-și trăiască inocența copilăriei! Îi vrem descurcăreți, dar greșim. Miracolul vieții nu se construiește pe șmecherie, pe minciună, ci pe sinceritate și iubire.

Descurăcreala românească pe care vrem să le-o implantăm copiilor noștri, crezând că doar așa le fa bine în viață, e o cale falsă. Educația, educația prin exemplu și iubire, reprezentă calea cea bună și scopul pentru care Dumnezeu ne-a dat privilegiul de a avea copii.

E 1 iunie, E ziua copilului. Să ne bucurăm unii de alții!

La mulți ani dragi copii, la muți ani dragi părinți! Și nu uitați să continuați să vă jucați!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și