Oameni minunați!

Am ajuns acasă ud ca după o baie de abur. Nu au fost decât 16 scări a câte patru etaje parcurse. Dacă pentru tată meu, la 76 de ani, nu reprezintă un povârniș, pentru mine, cu o viață destul de activă, chiar sportivă, nu a fost cu adevărat un efort. Și totuși cămașa s-a desprins greu de trup.

Nu efortul, ci emoția m-au încălzit în așa fel. E minunat să revezi oamenii. E minunat să le simți căldura. E minunat să le vezi bucuria pe chip.

Sunt și uși care se deschid trist. Încă mai au doliu. Cartierul este destul de îmbătrânit. Ca tot Buzăul, de altfel. Însă, în general, oameni încrezători, chiar și în necaz.

Micro 14 a fost mereu un cartier ar extremelor. Tineri, foarte tineri și bătrâni, chiar foarte bătrâni. Ne-am bucurat să-i vedem pe fiecare în parte. De la pruncii care se luptă cu poziția verticală și copiii ocupați cu temele, la bătrânii care sunt provocați de aceeași poziție.

La aceste întâlniri nimeni nu mai are vârstă! Ne cunoaștem de atâta vreme încât doar disparițiile ne fac să realizăm că timpul nu a stat pe loc. Le duci dorul celor care au plecat și simți nevoia să ai vești de la cei care deschid ușile apartamentelor.

E minunat să fii primit cu atâta dragoste în intimitatea casei și să fii luat în brațe.

Vă mulțumesc și vă doresc o viață frumoasă, pe măsura bucuriei pe care mi-o faceți la fiecare întâlnire. Dumnezeu să vă binecuvânteze!

1 comments
  1. CATEODATA, SIMTIM CA TREBUIE SA FACEM UN EFORT IMENS PENTRU A AJUNGE ACASA IN SIGURANTA SI CONFORT DUPA O ZI OBOSITOARE. DAR ASTAZI AM REALIZAT CA PENTRU TATA MEU, LA VARSTA DE 76 DE ANI, CELE 16 SCARI PE CARE LE-AM URCAT NU REPREZINTA NICIO PROVOCARE. IN SCHIMB, PENTRU MINE, O PERSOANA ACTIVA SI CHIAR SPORTIVA, EFORTUL NU A FOST ATAT DE USOR CA IN ALTE ZILE. DESI AM FOST UD CA DUPA O BAIE DE ABUR, CAMASA MI S-A PARUT GREU DE DAT JOS. DAR NU EFORTUL FIZIC M-A INCALZIT, CI EMOTIA INTALNIRII CU OAMENII DRAGI. E MINUNAT SA REVEDEM PRIETENII, SA SIMTIM CALDURA SI BUCURIA LOR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și