Ovidiu Gheorghe Ionescu, model de tenacitate literară

Astăzi, la Scorțoasa, am participat la relansarea Monografiei Comunei Scorțoasă, apărută la Editura Omega și scrisă de domnul profesor Ovidiu Gheorghe Ionescu.

Apariția noii ediții este un act de tenacitate. De fapt, în tot ceea ce a făcut domnul Didu Ionescu – așa cum îl cunosc prietenii – a dat dovadă de tenacitate.

Om politic liberal – pe vremea când încă se mai putea vorbi despre oameni politici în partide-, inspector, profesor, autor de romane și lucrări de specialitate, om respectat de comunitatea didactică și locală, Didu Ionescu, este un simbol nu doar prin aspect, ci și prin valoarea gândirii și acțiunii.

Astăzi, la această lansare am asistat la discursul unui om profund, care a pătruns puternic în istoria și viața societății și comunei de unde se trage și unde s-a retras după pensie.

Cu deplină maturitate a expus concluziile unei munci de cercetare în arhive de peste zece ani. Tenacitatea a constat în faptul că a avut puterea să reia un material deja publicat și să-l completeze cu date și analize noi.

Domnul Ionescu lasă în urmă un material documentar valoros, despre un loc bogat în resurse ale solului și subsolului, un loc bogat în tradiții, dar afectat de criza demografică cu care se confruntă întreg județul Buzău.

Mulțumiri pentru onoarea de a alege Editura Omega. Cartea ne onorează și ridică valoarea editurii noastre.

 

https://edituraomega.ro/ovidiu-gheorghe-ionescu-portret-de-autor/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și

Prințesele roșii

Am crescut într-un sat. Bunicul. Tudor Negoiță,  mi-a fost și mi-a rămas un model. Putea să facă multe…