Buzăul de-altă dată

Pe teritoriul judetului Buzau se conserva vestigii care atesta existenta omului in regiune din cele mai vechi timpuri: unelte si arme din oase sau pietre cioplite, obiecte ceramice din Neolitic si Epoca Bronzului, apartinand Culturilor Boian, Gumesti si Monteoru.
Numele Mousaios (Buzau) a fost pentru prima data mentionat in scris intr-o scrisoare a guvernatorului roman din Dobrogea trimisa lui Vasile cel Mare, episcopul de Capadochia, in anul 376 d.Hr., mentionand existenta, pe malurile raului Mousaios, a unei asezari urbane cu acelasi nume. Documentul se gaseste in Biblioteca Vaticanului.
[nggallery id=1]

1 comments
  1. lipsesc imagini cu case de patrimoniu din sec 19 si sunt multe si foarte semnificative in ceeace inseamna arhitectura si istoria orasului…..consultati istorici si arhitecti ai locului…ese un mare pacat sa nu va faceti o imagine atractiva pt. potentialii turisti; cosultatil pe fostul director al muzeului de istorie al orasului care va poate da multe informatii si care detine si multe dovezi(chiar daca in mod..ne ortodox) in acest scop; succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și