Buzăul, ţinut încă în epoca luptei de clasă

Este vremea să ne facem sănătoşi! Altfel picăm în barbarie. Politica la Buzău are nuanţe africane. Aşa ceva nu se mai practică de mult în Europa şi nici în alte oraşe mari, unde edilii se mândresc cu ceea ce au făcut pentru comunitate, nu cu ceea ce au. Buzoienilor li s-a trezit speranţa şi vor, din mărturiile proprii, să iasă în număr mare la vot pentru a schimba o conducere administrativă care nu este doar ineficientă, ci are şi un comportament cu efecte perverse.

Atacul la libertatea personală prin accesarea numerelor de telefon mobil sau „listele de recomandări” pentru a-ţi  deconspira votul sunt modalităţi de manifestare a disperării politice. Grav! Foarte grav, iar lecţia pe care o vor da buzoienii va fi pe măsură. Tarele trecutului macină încă o societate pe care tinerii nu o mai recunosc, iar cei mai în vârstă o detestă pentru încercarea de a controla viaţa privată.  Practica administraţiei Boşcodeală nu mai intimidează pe nimeni, însă demonstrează încă o dată cât de mare este interesul accesului la resursele financiare ale oraşului, de fapt singura miză a grupului care stăpâneşte oraşul.

Această administraţie şi-a dovedit „competenţa” şi măsura. A epuizat argumentele luptei politice şi încearcă să întoarcă în barbarie şi la lupta de clasă o populaţie care are nevoie de viziune lucidă, de principii, de valori, de locuri de muncă, de demnitate, nu de minciună şi manipulare, de mici sau bere. Deşi aproape nimeni nu se mai lasă sedus de asemenea forme de corupţie electorală, deoarece toţi buzoienii ştiu că aceste sume de „campanie” sunt bani din banii lor. Modul acesta de a face politică radicalizează şi divide ireparabil societatea buzoiană. Există un radicalism al celor ce-şi doresc, după 16 ani, un alt tip de administraţie, îşi doresc ca Buzăul, oraş ajuns mai urât şi decât Bârladul, să-şi schimbe curba de dezvoltare, să o facă ascendentă. Au început accesele de ură şi mânie împotriva celor care dau şi celor ce primesc, distrugând astfel viitorul oraşului şi al copiilor pentru câteva nimicuri electorale.

Dezinformarea privitoare la alocarea subvenţiei sau a faptului că doar candidatul unic alocă cu generozitate de paşă gratuităţi a dus la conflicte între părinţi şi copiii. Aşa cum spunea un tânăr dezamăgit: „La Buzău, singura posibilitate de a avea o locuinţă este să aştepţi să-ţi moară bunicii!”. Şi exemplele pot continua, din păcate. Dacă la aceste aspecte mai adăugăm şi utilizarea unor angajaţi ai sistemului în scopuri electorale, conducători ai administraţiei locale, a unor tineri privilegiaţi prin relaţii de rudenie care, fără să aibă vreo abilitate profesională, vor să ne conducă, a proprietarilor de magazine obligaţi să-şi înroşească vitrinele, a directorilor unor firme care trăiesc pe bani publici şi care încearcă să „livreze” conştiinţa angajaţilor la pachet în cabina de vot sau la utilizarea unor dezinformatori plimbaţi prin autobuze sau trimişi prin pieţe, înţelegem cât de profundă este nevoia de schimbare şi însănătoşire.

Noi, ceilalţi, suntem însă majoritari şi trebuie să ne manifestăm ca atare. Au învins ei până acum. Au speculat majoritatea mută şi au ales unul de-al lor. Acum e rândul nostru!

Părinţii nu trebuie să se certe cu copiii, deoarece părinţii pensionari vor avea gratuitate pe transport, aşa cum a hotărât Consiliul Local, aşa cum se întâmplă în toate oraşele ţării, iar copiii pot avea o administraţie proaspătă, care va investi în infrastructura industrială, pentru a favoriza apariţia locurilor de muncă şi care va susţine construcţia de locuinţe pentru a asigura confortul locativ şi moral al tinerilor familii. Oamenii nu mai au încredere unii în alţii şi sunt discreţi în afirmarea opţiunilor lor politice… Şi exemplele pot continua.

Dragi buzoieni, vin cu calitatea de independent pentru a termina cu acest model retrograd de promovare a „luptei de clasă”. Nu am nevoie de recomandarea cuiva. Nu aş fi candidat dacă ar fi trebuit să mă recomand prin alţii şi nu prin propria mea activitate! Prin vocaţia mea iubesc oamenii şi calitatea lor de persoane unice a acestora. Nu accept ideea generaţiilor de sacrificiu şi nici înjosirea oamenilor. Goethe spunea că, aşa cum îi înveţi pe oameni, tot aşa se vor comporta. Eu îmi doresc să-i învăţăm altfel! Să eliminăm acest sistem antisocial de a face politică, obiceiul de a instrumenta administraţia împotriva drepturilor cetăţeanului, eliminarea inegalităţilor impuse de gradul de rudenie sau de carnetul de partid, promovarea meritocraţiei, a respectului pentru cei ce muncesc şi pentru cei ce studiază.

Votul masiv al nostru din data de 10 iunie va crea  premiza pentru reconstrucţia socială a Buzăului. E timpul să curăţim societatea de practici care ne fac rău, doar pentru a face jocul unor indivizi însetaţi de banii noştri!

 

Paul Iulius NEGOIŢĂ

http://www.opiniabuzau.ro/index.php/politic/13182-buzaul-tinut-inca-in-epoca-luptei-de-clasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și