„Vă rog să treziți din letargia și veselia administrativă pe toți cei responsabili cu deszăpezirea municipiului”

Consilierul local independent Paul Negoiță reproșează reprezentanților municipalității, prin intermediul unei scrisori deschise, slaba organizare a activității de deszăpezire, cu toate consecințele care se pot observa la tot pasul. Redăm, în cele ce urmează, textul integral al scrisorii deschise.

 

„Domnule Primar,

De o săptămână, orașul nostru este aproape blocat. Reacția deplorabilă a reprezentanților Primăriei este vizibilă pretutindeni. Dezorganizarea, indiferența, neimplicarea, lipsa de respect pentru buzoieni și nepăsarea pentru siguranța  acestora sunt ușor de sesizat din <interesul> manifestat pentru readucerea vieții în făgașul unei normalități, fie ea și relativă.

Ați avut la dispoziție o săptămână în care școlile au fost închise și traficul a fost redus considerabil și un sfârșit de săptămână fără un trafic abundent, iar rezultatul este nul.

Acțiunile de deszăpezire au fost doar un joc de-a zăpada și de-a organizarea. Un joc nedrept, în care bietul cetățean a muncit cu lopata să-și elibereze calea de acces sau să-și deszăpezească mașina, iar utilajele de deszăpezire au anulat în câteva minute eforturile epuizante ale oamenilor, astupându-le.

Așadar, cu deosebit respect, vă rog să treziți din letargia și veselia administrativă pe toți cei responsabili. Locuitorii Buzăului au deja o săptămână de când înoată prin zăpadă, iar drumurile către unitățile de învățământ sunt impracticabile, punând în pericol viețile copiilor.

Buzoienii, buni platnici ai impozitelor și taxelor locale au dreptul de a fi respectați. Trebuie să ajungă în siguranță la serviciu, iar copiii zdraveni la școală, nu la secția de Ortopedie. Firmele trebuie să-și reia activitățile, pentru că este nevoie de serviciile lor, iar pierderile cauzate nu sunt suportate de cei ce nu și-au făcut datoria.

Viața în condiții de iarnă, cu dificultățile ei, trebuie să fie una firească și productivă. În aceste zile, din cauza proastei organizări, a lipsei unei abordări strategice,  pierderile și riscurile persoanelor juridice și persoanelor fizice sunt majore. E timpul ca buzoienii să vadă interes pentru soarta lor, să vadă pricepere în gestionarea situațiilor cu grade diferite de dificultate și să simtă că la Primăria Buzăului există și alte competențe decât colectarea impozitelor și taxelor și cheltuirea banilor publici.

 

Paul Iulius NEGOIȚĂ

http://www.opiniabuzau.ro/index.php/component/content/article?id=9466

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și