
Substanțele stupefiante și psihotrope au captivat peste 300 de participanți
În perioada 22-24 martie va avea loc cel mai important eveniment științific al anului 2013, destinat cadrelor medicale, practicienilor, cadrelor didactice și elevilor, simpozionul cu tema Substanțe stupefiante și psihotrope. Acest eveniment organizat de O.A.M.G.M.A.M.R. filiala Buzauși A.P.P.V.A, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Buzău, Școala Sanitară, Liceul cu Program Sportiv “Iolanda Balas Sotter” și Centrul de Studii Nicolae Paulescu s-a bucurat de atenția a peste 300 de cadre medicale, profesori și elevi. Evenimentul a fost o reușită în ceea ce privește organizarea, iar lectoratele susținute au fost de o foarte bună ținută științifică. Au fost susținute următoarele comunicări științifice și referiri tematice: Asist. Luminița Turcu, prof. Paula Mihai, psiholog Maria Ionita, psiholog Taisia Adina Trica, prof. dr. Paul Iulius Negoita, farm. Cristina Lazar, dr. Anamaria Mirela Negoita,farm. Moiseanu Gabriela; asist. soc. Claudia Isacov, dr. ing. Costel Vinatoru, as. farm. Natalia Voicila, prof. Ciprian Borcila, etc.
Conform relatărilor unora dintre participanți modul de abordare a acestei teme deosebit de actuală atât pentru societate cât și pentru practica medicală a fost integral. Asistentul medical Cristina Drăgulinescu afirmă: Asemenea activități de formare continuă ne sunt foarte utile profesional, iar faptul că ele au loc la Buzău, la Școala Sanitară este foarte important pentru noi. Suntem foarte ocupați și preferăm locații apropiate. Avem nevoie de informații proaspete și de calitate, iar în aceste trei zile am aflat lucruri deosebit de interesante.
În calitate de partener al instituțiilor organizatoare Paul Iulius Negoiță, director la Școala Sanitară Buzău, ne-a declarat următoarele: Este pentru prima dată când Școala Sanitară s-a implicat în acest tip de activitate. Vreau ca școala noastră să se implice și în formarea continuă a cadrelor medicale, nu doar în cea inițială și îmi doresc să devenim un centru de educație sanitară pentru tot sistemul de învățământ buzoian. Cred că este momentul să valorizăm tradiția învățământului sanitar buzoian pe care o avem și să oferim un învățământ de calitate, pentru a crește încrederea publică în sistemul medical.
Oficialii A.P.P.V.A. și ai Centrului de studii Nicolae Paulescu și-au exprimat dorința de a continua acest tip de activități care facilitează formarea continuă a cadrelor medicale, urmând ca în a doua parte a anului, sub auspiciile aceleași bune colaborări cu Ordinul Asistenților să propună o nouă temă pentru un curs creditat cu credite EMC, eveniment educațional care să atragă din nou interesul personalului medical.
Pavel Alexandru