Ganduri de multumire!

Dragii mei colegi,
Timp de aproape 11 ani am avut privilegiul să coordonez activitatea profesorilor de religie din Judeţul Buzău. Au fost ani importanţi pentru cariera mea didactică, în care am avut ca obiectiv fundamental bunul mers al acestei discipline. Am preferat să îndeplinesc în ultimii 6 ani această activitate de coordonare fără a fi remunerat în calitate de inspector, animat de aceiaşi dorinţă sinceră. Încrederea manifestată faţă de mine de Înaltpreasfinţitul Epifanie, de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean, de reprezentanţii comunităţilor locale, de conducerile şi cancelariile unităţilor şcolare şi de dumneavoastră au fost cea mai consistentă remuneraţie.
Tot ceea ce am realizat se datorează acestei simfonii umane şi instituţionale, realitate ce a contribuit definitoriu atât la buna funcţionare a catedrei de religie în Buzău, cât şi la împlinirea mea profesională.
Am promovat un sistem de lucru colegial, bazat pe comunicare şi colaborare, pe cinste şi respectarea valorilor fundamentale pe care le împărtăşim şi le promovăm. Am eliminat paşi birocratici inutili şi am considerat că cea mai importantă activitate a profesorului de religie trebuie să se desfăşoare în şcoală, evitând întâlniri de prisos sau activităţi formale, fără impact la nivelul disciplinei. M-am străduit să fiu la înălţimea aşteptărilor dumneavoastră şi am pus accent pe crearea şi menţinerea unei relaţii fireşti între profesorul de religie şi conducerea unităţilor de învăţământ.
Rezultatele au fost frumoase şi în ceea ce priveşte relaţia profesorului de religie cu elevii, părinţii, colegii de cancelarie şi comunitatea locală.
Mulţumesc lui Dumnezeu că împreună am reuşit, iar fiecare prezenţă în şcoli a devenit un moment de sărbătoare. Pentru această eleganţă comportamentală vă rog să transmiteţi directorilor şcolii unde activaţi gândurile mele de recunoştinţă şi mulţumire, iar colegilor de cancelarie sentimentele mele de respect. M-au onorat nespus prin atitudinea domniilor lor!
Nu am apelat la metodişti, dedicându-mă total, din respect pentru dumneavoastră. Împreună am avut realizări ale căror beneficii se vor vedea peste timp. Una dintre aceste realizări, rămase un model de bună practică la nivel naţional, a fost iniţierea organizării etapei la nivel judeţean a olimpiadei de Religie, şi, mai apoi, cu un succes recunoscut Organizarea Olimpiadei Naţionale de Religie la Liceul Pedagogic „Spiru C. Haret”, cu sprijinul competent al domnului director Constantin Coman. Acest ultim moment a fost apreciat print-o scrisoare de mulţumire adresată de reprezentanţii Ministerului Educaţiei. Meritul aparţine profesorilor de Religie în general, şi, în mod special, domnului profesor Robert Roşioru, un cadru didactic talentat şi un om de o moralitate exemplară.
Aşadar, după o frumoasă colaborare timp de aproape 11 ani vă mulţumesc pentru modul în care aţi contribuit la ridicarea calitativă a studierii disciplinei Religie în şcolile publice din Buzău şi pentru tot ceea ce am învăţat de la dumneavoastră. Astăzi disciplina Religie are locul pe care-l merită în sistemul de învăţământ local. Este o disciplină aşezată, iar cadrelor didactice li se recunosc meritele pentru munca depusă!
Vă doresc mult succes şi multe realizări în plan profesional şi familial! Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Paul Iulius Negoiţă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și