By Mirela Negoiță

Rep. Doamna Doctor Mirela Negoiță este destul de bine cunoscută de comunitatea buzoiană. Este un om îndrăgit pentru permanenta generozitate și devotamentul total față de pacienți. La clinica Medcity aprinde prima lumina și pleacă ultima. Timpul nu se măsoară în oare, ci in zile. În acest ritm, rămâi surprins să constați că timpul totuși ajunge și pentru viață, dar și pentru alte activități frumoase. De aceea, în acest număr al revistei Iris Magazin m-am gândit că ar fi frumos să vorbim despre pasiunea doamnei doctor pentru design interior, pentru decorațiuni interioare. Aveți demult această pasiune?

– Da, am moștenit de la bunica mea gustul pentru frumos, în special pentru frumosul vestimentar. De asemenea, am crezut mereu că viața este o poveste. Mi-au plăcut în copilărie poveștile, iar poveștile au întotdeauna frumos, au decoruri și veșminte frumoase.

– Să înțeleg că de fapt nu faceți decorațiuni, ci alcătuiți povești?!

– Da, ați definit foarte bine ceea ce simt când lucrez. Mi-am transforma una din camere în atelier de lucru. Compun povestea. Apoi caut ingredientele. Mă aprovizionez cu tot cea ce trebuie, fără a face ceva costisitor. M-am dotat cu instrumentele necesare și transcriu povestea. Iubesc arta decorațiunilor. Simt că pot oferi un strop de frumos ochilor. Fac din suflet ceea ce fac și mă bucur când văd oameni, în fața farmaciilor Iris privind în vitrină. – Este o pasiune sau a devenit o activitate dedicată unei piețe? – Este o pasiune. Singurele locuri de expunere sunt vitrinele Iris și Medcity. Vreau să personalizez aceste spații, să le pun amprenta mea. E drept, de când expun pe pagina de facebook Aranjamente by Mirela Negoiță am avut și alte solicitări. Ultima a venit de la un reprezentanții unui restaurant. Timpul însă nu-mi permite să lucrez mai mult, deși mi-ar plăcea. – Farmaciile, în general, au un decor destul de…medical, să zicem. De ce doriți să spargeți tiparele?

– Nu doresc să sparg tipare. Vreau ca în activitatea mea, a noastră, să mă înconjor de frumos. Irisul în sine este o poveste. Este un brand local. Cel mai pregnant brand local. Suntem ai comunității și vrem să ne împărtășim bucuria cu cei de aici. După cum poate știți, am început să fim prezenți și piața bucureșteană. Nu simt bucuria pe care o trăiesc atunci când știu că buzoieni de-ai noștri trec și se bucură, văd și caută să dezlege povestea.

– Deci, ceea ce faceți este un dar!

– Da! Simt că fac un dar pacienților, trecătorilor, tuturor celor care-și fac timp câteva secunde să privească. – Ce simțiți atunci când creați? – Mă bucur! Pur și simplu, mă bucur! Simt sărbătoarea care se apropie. Mă pătrunde bucuria unui nou anotimp. Trăiesc și printre sutele de elemente care, înainte de a fi parte componentă a unui decor stau răzlețe, așteptându-și rostul pășesc cu gândul că cineva se va bucura când le va vedea. – Frumoasă pasiune! Vă doresc multă inspirație!

– Vă mulțumesc!

A.M.

Cronica de Buzău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și