Ciolacu rețeaua și rețeta

 

Începând din această săptămână vom începe să prezentam un serial cu multe adevăruri de Buzău. Am constat că din ce în ce mai mulți jurnaliști bucureșteni sunt preocupați de noul Teleorman și de barnul lui. Poate că vor să scrie acum, sau poate că păstrează materialele pentru vremuri când sunt de folos.

Pentru că am observat acest interes și pentru a nu fi doar simpli furnizori de informații vom demara un ciclu de articole, bazate pe viață, realitate și documente, intitulat Buzăul și adevărurile lui, prima parte a materialului purtând denumirea Ciolacu, rețeaua și rețeta.

Protagoniștii acestui grup de instantanee sunt în buchet. Politicieni, înalți funcționari ai statului, slugi mărunte, lichele de tot felul, primari, jurnaliști și profesioniști în diverse domenii.

Toți, absolut toți, aruncați într-un joc al haosului de un personaj care, doar în societăți degradate poate ieși ca păduchele în frunte. E vorba de Ciolacu.

Subiectele vor fi tratate pe bază de mărturii, documente și evaluări sociologie și fenomenologice.

Sperăm că fie suficient de bine promovate pentru ca informația să penetreze cât mai multe medii, astfel încânt societatea să afle încă o dată în ce hău a ajuns, iar cei care nu s-au lecuit să voteze indivizi a căror viață nu a reprezentat decât faliment – așa cum este Ciolacu să aibă curaj să vadă adevărul așa cum este.

Știu, au fost votanți PSD care aleg sigla. Știu că de multe ori închid ochii când văd lista. Știu că măsurat în sondaje Ciolacu nu atinge pragul de 5%. Dar mai știu că odată dată puterea pe mâna unor indivizi care au grave probleme de înțelegere a misiunii lor, a misiunii statului, a rolului instituțiilor, dai corabia pe seama unui pirat care zâmbește cât e în larg, dar odată deturnată corabia trece la ucideri, furturi, violuri.

Nu este grea comparația. Prea multă putere ajunsă în mana unor oameni care nu au făcut nimic pe bune în viață, nimic adevărat, îi împinge să siluiască instituțiile, chiar și pe cele juridice, pentru o brumă de bani pe care vor să-i stoarcă trecând peste cadavre, reguli și firesc.

Deci, ceea ce vom scrie va descrie oameni, locuri, evenimente, fapte, acte și are ca scop fixarea lumii reale în care trăim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și