dăncilă, ciolacu și Tinerii

 

Nu m-am gândit ca voi consuma timpul sau voi toci tastele să scriu asemenea nume proprii. Am crezut mereu că societatea are site, are baraje, care vor opri cățărarea pe vârf a unor personaje precum cele menționate. Prezența lor la putere m-a ajutat să înțeleg definitiv ce este un balamuc. Balamucul este atunci când totul a luat-o razna și personaje precum împricinații amintiți în titlu au ajuns călare pe șură.

Vântul conjuncturii i-a urcat, dar i-a și amețit. Nu cred că a fost vreodată un partid care să dea guvernului și uneia dintre camerele parlamentului, simultan, două personaje atât de …nepotrivite, să zicem.

Ei bine, dacă ar fi stat cuminți, conștienți de ceea ce sunt, noi, cetățenii, am fi notat că sunt acolo și am fi trecut răbdători peste jena de a ne reprezenta țara personaje mediocre. Însă, ca sminteala să fie totală, cei doi au și manifestări. Dancilă se vrea președintele României, de parcă România ar fi scară de bloc, Ciolacu se crede bărbat de stat, aruncând declarații coapte prin spate, la evenimentele internaționale. La cazul Caracal s-a abținut, știind bine că Buzăul nu e departe.

Pe lângă aceste activități de șubredă reprezentare, cei doi au devenit și educatori ai tinerei generații. Ei știu cum și ce trebuie ca tânăra generație să se realizeze. Ciolacu știe cum este și ce trebuie să facă tânăra generație în politică. Cum să se afirme tinerii. Cum să se implice.

Când am aruncat un ochi rapid peste cele spuse de acest tovarăș, care până la 29 de ani nu a avut un loc de muncă, iar apoi a purtat genți, vâsle sau a făcut grătare pe lângă diverși politicieni, ajungând prin viclenie și trădare să le ia locul, am înțeles noima românescului balamuc.

Doar la balamuc poți găsi napoleoni, cosmonauți, parașutiști, chiar ceaușești. Cine se gândea că un personaj recunoscut pentru defectele pe care le are vrea să se joace de-a omul de nea?!

După ce schimbi conducerea unui Inspectorat Școlar ca să aranjezi o comisie de Bac; după ce promovezi în funcții publice cam tot ce are societatea mai prost, demonstrând că nu ai criterii sănătoase, dobândite prin trudă; după ce te înconjori doar de impostori; după ce faci tot felul de afaceri având ca interpus un nepoțel, tânăr și el; după ce ai ajuns președinte la o filială în care morala nu are standarde mai înalte decât tine; după ce, spre disperarea oamenilor serioși și competenți pui directori tot felul de personaje însiropate în impostură și lichelism, pentru a le manipula; după ce…câte și mai câte…să ai pretenția de educator, fie și la o școală de vară, poate singura școală frecventată cu sârg de un Ciolacu, e monstruos de mult!

Ce să mai spun despre motivele promovării pe listă a domnișoarei Dobrică?! Câți tineri dotați nu sunt în Buzău! Nu au avut loc pe liste de partid și nici în administrație! Doar nu cu ei a făcut Ciolacu vânători africane, croaziere pe iaht, devalizări de firme de stat, furturi din banii publici!

Și apoi…cum să fie mai bun un fiu de buzoian care a învățat, care și-a rupt coatele prin școli cu mari sacrificii din partea familiei, atâta vreme cât nu l-a mituit pe Zgonea să-i dea un post la guvern?! Tinerii curați, din familii normale, nu au șanse în societăți amprentate de Dăncilă și Ciolacu. Doar larvele ieșite din pântecele lor au loc. Sfaturile unui Ciolacu sunt dovada perfidiei și lipsei de respect pentru auditoriu. În general pesedeul își consideră votanții proști, capabili să înghită orice.

Păi dacă sunt atât de importanți tinerii, de ce îi tratați așa la PSD? De ce îi doriți pervertiți? De ce promovați prostia? De ce iubiți beizadele corupte?  De ce investiți în Viorica atâția bani, având în vedere că este un eșec din fașă? De ce nu ați promovat un candidat tânăr și sănătos?

 

Știu, ceea ce întreb eu acum nu vă interesează. Tinerii sunt buni doar de lipit afișe, de corupt, de folosit, de compromis. Și din păcate…nu vorbesc doar de ceea ce a fost. Pe cele două-trei locuri eligibile la Camera Deputaților vor fi tineri după chipul și morala lui Ciolacu și la alegerile care vor veni.

Modul sfătos în care încearcă un Ciolacu sau Dăncilă să le dea lecții de etică tinerilor este de fapt o jignire. Un repetent al normalității se vrea profesor pentru tineri. Ce ironie! Ce decădere ca un grup care ține Buzăul în putrefacție morală să se dea drept mentor național. Adevărat balamuc.

Din fericire, tinerii deștepți nu cad pradă vorbelor spuse de către un tovarăș cu dublă personalitate. Dacă nu ar trăi pe banii noștri, ai românilor, Ciolacu sau Dăncilă ar fi doar subiecte de umor, ar fi doar mărunți jongleri de circ, care prin iuțeală de mână și nebăgare de seamă, au păcălit publicul. Din păcate, influențează viața tuturor și mai ales a tinerilor. Le-au pus în cârcă biruri grele, dându-și pensii speciale. Au împrumutat țara pe viitorul lor, iar acum se erijează și în nevinovați educatori ai unei generații care, are o singură șansă: să scape urgent țara de Ciolacu, Dăncilă, Bădălău și toți ai lor. Fiți realiști, dragi tineri! Niciodată asemenea personaje nu vor promova valoarea. Se tem de ea. Dacă vreți un viitor în țara voastră, scăpați de ei și de toți ca ei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și