Ceas de răgaz – bobul de muștar…

Împărăția cerurilor este asemenea grăuntelui de muștar. Pe care luându-l omul l-a semnat în țarina sa. Acesta deși este mai mic decât toate semințele, iar dacă crește este mai mare decât toate legumele și se face pom, încât vin păsările cerului și se sălășluiesc în ramurile lui. ( Luca, 13, 18-19).

Domnul Iisus a vorbit adesea despre cele aparent neînsemnate ale lumii, dar care, pot îndeplini un rol minunat. Grăuntele de muștar este un alt exemplu ce dovedește că zicerea Domnului are deplin adevăr în ea. Acest grăunte mic este o minune! Biserica este o minune! Ce a fost biserica începuturilor creștine. Un grăunte de muștar. Un grup mic, care a rodit și a schimbat lumea. În ramurile ei se odihnesc milioane și milioane de sufletele. Unele au nădejdile împlinite, pentru că au crezut, altele sunt pe cale.

Când vremurile cinsteau împărați și regi, armate și oșteni, Iisus, cu câțiva ucenici proveniți în general dintre pescari, ne-a făcut să înțelegem că sămânța vieții pusă de Dumnezeu în fiecare dintre noi este cea mai valoroasă. Ceea ce suntem este mai important decât ceea ce avem, iar iubirea este mai prețioasă decât averea.

Așadar, nimeni să nu se gândească cu tristețe că este prea neînsemnat, prea mic în lumea aceasta. Nimeni nu trebuie să fie trist pentru că nu ocupă un lor pe care ierarhiile de aici îl consideră mare, nimeni nu trebuie să creadă că Dumnezeu nu l-a înzestrat destul. Dumnezeu ne-a dăruit tuturor daruri deosebite unul de celălalt. Dacă le lucrăm vom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și