Domnule prefect, măturați Casa!

 

Am văzut că Buzăul are prefect nou, iar după… nu am mai văzut nimic…

Domnule prefect, deschideți un caiet electronic de sugestii și reclamații, cu numele instituțiilor în jurul cărora au fost scandaluri publice, discutați cu cetățenii și luați măsuri.

Dacă nu curățați instituțiile mai rapid, cetățenii își vor pierde răbdarea. Nimeni nu votează să vadă cum politicienii fac aranjamente de culise. Societatea s-a schimbat. Oamenii vor rezultate. Deci, deschideți registrul și prima sesizare o fac eu. Vizează Casa de Sănătate Buzău, o instituție care trebuie ridicată din mocirla morală și legală în care a fost dusă.

Nu este posibil, ca o instituție ce încheie contracte cu personal care are înaltă calificare, precum medicii – care și-au tocit coatele ani mulți prin școli -, să semneze contracte cu un reprezentant al Casei, care a terminat o școală chinuită, iar cariera și-a construit-o doar prin susținere de partid. E umilitor!

Dacă veți citi un singur document semnat de președinta Casei, Simona Anghel, vă luați cu mâinile de cap. Ilogic, prost scris, ilegal. E un râs sau un chin. Aici a dus politica de cadre a celui care au numit în funcții de conducere la Buzău.

După cum este șeful, așa sunt și aghiotanții. Spre exemplu, Grigore Paula, director de contractări, persoană plătită generos din banii asiguraților, a luat nota 3 la examen. Da, 3. Un elev, indiferent de forma de studii, rămâne repetent. La casă, repetentul a fost pus în funcție.

Și exemplele pot continua.

Deci, curățați Casa! Măturați în toate ungherele. Rupeți din rădăcini răul care a distrus-o. Redați demnitatea instituției. Ce gândesc contribuabilii care – cu sudoarea lor, plătesc bani grei la bugetul de sănătate -, atunci când văd pe cine a angajat statul să le gestioneze banii?

Buzăul are probleme majore. Interesele meschine ale conducerii Casei de Asigurări de Sănătate, susținute politic și administrativ de fosta guvernare, au lăsat destui locuitori ai județului fără medic sau fără medicamente. E grav, foarte grav!

Cu o cultură instituțională la pământ, cu oameni slabi pregătiți și corupți în frunte, cu o lipsă totală de respect pentru contribuabil, Casa Asigurări de Sănătate Buzău, se numără printre instituțiile care au distrus cât au putut. Orice zi de funcționare cu cei amintiți în instituției, adâncește dezastrul. E timpul să meargă și să lucreze în privat, să învețe ce este munca cinstită.

Salariile șefilor din casă, sunt cât decontările pentru sute de pacienți. În timp ce pacienții stau la cozi să poată primi gratuitate sau compensare la un serviciu medical, toți neaveniții se hrănesc din banii plătiți de ei la stat.

Deci, curățați Casa! Nu mai plătiți din banii asiguraților oameni nepregătiți și servicii proaste. Restabiliți respectul față de parteneri și asigurați!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și