Cosmin, mult prea puțin….

Cosmin, mult prea puțin…e un text ușor amar.

Când spun mult prea puțin mă refer la …nivelul mult prea jos al lui Cosmin.

Când spun Cosmin mă refer la un tânăr care vrea să pară altceva decât e.

Iar când vorbesc de gustul amar nu mă refer la poziționarea față de mine a lui Cosmin, care îmi este absolut indiferentă, ci la tristețea ca l-am sprijinit, din prima zi a carierei, să ajungă profesor de română, oferindu-i posibilitatea să predea acestă disciplină, pe lângă religie, la Liceul Beceni.

De ce regret gestul? Pentru că am citit un …panseu, editorial, text sau…ce o fi vrut să scrie Cosmin, despre un …sindicat al răului sau…cam așa ceva…nu doar prost gândit, ci și prost formulat.

Dezamăgitor! Un text confuz, fără logică, cu mari greșeli de semantică și cu vădite scăpări de topică.

Cum e posibil așa ceva, Cosmin?!

Nu ți-am urmărit activitatea, dar am înțeles de la anumiți jurnaliști că ceea ce scrii este proză de semafor, datoare informațiilor furnizate de fratele tău, care pe lângă înregistrarea doctorului Zoican, activitate pusă în slujba partidului …PSD, din care faceți parte, trage cu urechea la stație pentru a afla primul despre orice accident din județ, ca tu să scrii. Am intrat pe pagina ziarului vostru și e ca …în pădurea spânzuraților….

M-am cam îngrijorat constatând că între timp ai devenit profesor de …jurnalism, iar ceea ce practici nu prea este treabă de profesor. Ce poate învăța un elev din practica ta?

M-am liniștit, totuși, când am aflat că ești profesor pe ștat. Că e o sinecură. Că de fapt sălița ta de clasă, din vechiul sediul al Palatului, e mereu goală și că din mâna ta nu au ieșit jurnaliști, iar atunci când, la început de an,  mai era câte un elev prezent, devenea bun doar de șeruit știrile tale pe pagina lui. Deci, nu mai stau cu grija că ești plătit de stat și strici educația copiilor de un cincinal și mai bine încoace. Fie-ți banii de folos, dar bine că nu strici pe nimeni. Multiplicarea ta în viitor ar fi un chin nemeritat pentru societate.

Dacă acesta este profesorul Cosmin, nici jurnalistul nu este altul. Am văzut publicate la jurnalistul Sebastian Adrian Silvestru contractele tale, prin care ești plătit din banii celor ce muncesc, pentru a lăuda politicieni locali, pentru a le scrie texte și pentru a gestiona grupuri publice de Facebook. în care să-i promovezi pe banii noștri.

Deci nu e bine Cosmin, nu e bine deloc; și ți-am mai spus aceste gânduri. Te-ai pus în slujba răului, a dezinformării, a meschinăriei, a tot ceea ce condamni cu mânie proletară în panseul tău …moral.

Din păcate, din cauza unora ca tine, mulți tineri sunt umiliți și fără șanse la Buzău. Ei învață carte, iar alții le i-au locul. Tu ții cu cei care înșeală, inclusiv la examene,…fiindcă au un părinte politician.

Și din cauza ta Buzăul e subjugat de incultură și impostură. Din cauza faptului că scrii pe bani și evident, minți pentru bani.

Urât v-a mai crescut PSD-ul asta la Buzău…sau poate nu el v-a crescut, poate că acesta este caracterul și zona voastră de confort.

În fine, nu sunt profesor de litere, nici de jurnalism, dar am citi câte ceva până la vârsta mea. Încă nu am întâlnit un text mai fără noimă, mai incoerent și ilogic. Un text scris la fel de prost, ca orice text scris de un politician. Dacă nu erai tu, Cosmin, după două fraze îl zvârleam.

Deci, plângerile tale Cosmin sunt mai amare pentru mine. Cum am putut face greșeala să sprijin un început de carieră care a evoluat atât de dăunător pentru semeni! E ca în glumea neagră, despre omul de bună credință, care a salvat un copil din fața trenului, iar atunci când l-a întrebat cum îl cheamă, copilul a răspuns…Hitler ( fiindcă tot aminteai de Hitler în textul tău) !

Dacă unele părți din panseul tău ipocrit nu m-ar fi amuzat prin modul comic de folosire a limbii și a logicii ( operațiunea ta de a pune viețile pe…atenție…masa necropsiei, cum scrii cu mânuța ta, sau propoziția …ați fi în stare să cauționați un nou genocid, sunt vârfuri de scriitor ” proletcultist”), chiar îmi stricai o frumoasă duminică în familie, cum nu a reuști să mi-o strice nici cei mai grobieni atacatori.

Nici faptul că te semnezi la final cu …al dumneavoastră profesor… nu e în regulă. Un profesor este totuși…un profesor. Învață, educă, formează….

Tu….?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și