Politica buzoiană? Păpușarul și duzina cu păpuși!

 

Privind la gesturi, cantități, grosimi de obraz sau de ceafă, din instinct le-am găsit corespondențe prin fabule.

Ultimele ore, însă, mi-au reamintit inutilitatea votului la Buzău, atunci când pui ștampila pe nume care au mai fost și după urma cărora s-a ales praful; dar și de irelevanța partidelor, mai ales a celor balama.

Partidele mici, sateliți ai PSD, nu au alt rol decât de a prinde în mrejele lor nemulțumiții de la partidul mamă. Atât. Totul ține până la alegeri, iar după…se întorc la matcă. Practic, aceste partide sunt ocupate de păpușarul șef, cu păpuși ascultătoare. Aceste păpuși mimează democrația, mimează competiția – de care oricum nu sunt capabili – și încearcă, după putere, să amețească populația.

Membrii? După ce au crezut în democrația și au criticat partidul mamă, din care au plecat, se trezesc vânduți, trișați, folosiți, duși în…penibil. Masă de manevră!

Sunt curios dacă păpușarul va scăpa fără să-i înnoade ațele chiar ai lui, după ce a avut grijă să populeze mai toate partidele cu progeniturile lui politice.

În rest, votul la Buzău, dacă este dat unor păpuși care până stăteau cuminți în poză cu stăpânul, e nerozie.

Trebui să fii tare neinspirat să crezi că un transfug, care schimbă sediul și sigla, pentru că așa i s-a cerut, își schimbă și caracterul. Nu, rămâne păpușă pe viață!

Ce e la Buzău numai politică pentru cetățeni nu este!

Așadar, dacă votați păpuși și nu oameni, nu uitați că-l votați pe păpușar, iar după alegeri păpușarul își adune păpușile în cutie, le dă cu naftalină, și să ne țină încă patru ani în mizerie și minciună.

2 comments
  1. Mai candidati inca odata la Prmaria Buzau, si poate reusim sa facem ceva mai bine si cu Buzaul nostru drag,eu si fam.mea, va votam !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și