De ce Holban și nu Cirjan!

În 2008 am cunoscut prima echipă administrativă altfel. Era la Râmnic! Era condusă de Viorel Holban, ajutat de Sorin Cirjan.

Pe Viorel Holban îl cunoscu de multă vreme. Relație profesională, s-ar putea spune. Nu doar atât. Om activ, plin de energie, care mi-a plăcut… și ….așa cum dumneavoastră vă place ceva și nu puteți spune că nu e așa și mie… îmi place Holban!

Pe Sorin Cirjan l-am cunoscut și asimilat ca prieten și apoi ajutor al lui Viorel Holban. Acum e un moment deficil. Copiii ridicați de Holban s-au întors împotriva lui. Oameni care pe picioarele lor nu ar fi ajuns niciodată unde sunt, trăiesc acum ispita că pot fi asemenea celui care i-a creat. Nu, nu pot! Pentru că nu au gena, nu au forța, nu au practica, nu au hotărârea și priceperea lui Holban.

Pentru mine, Râmnicul în vremea lui Holban devenise un mic oraș elvețian. Totul se refăcea. Totul se repara. Totul se făcea bine. Nu era latură a activității care să nu crească. Străzile se construiau temeinic, școlile se refăceau, simbolurile publice se afirmau.

Am experiență și recunosc că așa dezvoltare și calitate nu văzusem!

Holban, deci, nu era doar viu, energic și riguros! Era eficient!

Pe Sorin Cirjan l-am cunoscut ca prieten al lui Viorel Holban. Nu am avut divergențe, dar, cu adevărat, lupta de anul acesta m-a scârbit. E posibil, oare, să nu recunoști cine te-a făcut ceea ce ești? E posibil, oare, să nu recunoști calitățile celui care te-a urcat pe trepte, fără să-ți pretindă nimic?!

Lui Viorel Holban adesea i se turna că va fi trădat de casnicul lui Cirjan. Respingea cu violență afirmația și spunea:

– Sorin, niciodată, nu ar face așa! Nu vreau să aud prostii!

În fine, nu despre trădări și dezamăgiri este vorba acum, ci despre mersul unei comunități. Vrea Râmnicul Sărat să meargă  înainte?! Alege Holban! Alege originalul! Alege izvorul de la care a plecat schimbarea unui oraș!

Aceasta este realitatea. Râmnicenii au o șansă imensă. Eu nu aș rata-o! În spatele  lui Hoban e prea multă experiență care nu merită irosită!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și