Iepurașii lui …Marcel

Ieri m-a amuzat un telefon care se voia serios și preocupat. Un domn de la ALDE a sunat , ca pe Cronica de Buzau, spațiu online care îmi place, uneori, apare Mocanu cu sigla ALDE in fotografie și el nu mai este ..la ALDE și imaginea respectiva aduce mari probleme de imagine ALDE.

Am urmărit fenomenul puțin și am constatat ca e adevărat. Prin județ Mocanu e perceput ca fiind de la ALDE și partidul etichetat ca mică întreprindere de familie, pentru a putea tine mâinele in punga bugetară.  Obicei de notoritate la familia Mocanu!

Deci, pe undeva e adevarata asocierea cenușie și e problematica, mai ales ‘ca …cadindatu Caragelian” mereu e cu valiza – sau ce are el acolo – in mâna. Dreapta, stânga, roșu sau violet, partid sau zeama politica…toate pot constitui un vehicul pentru micul Moștenitor , lăsat de părinți pe seama noastră.
Cum sediul partidului in care este acum are distanta doar de o usa de sediul partidului unde a fost, doar o simpla confuzie a ușilor duce ALDE in infern. Omul știe ce efect are prezenta lui undeva, motiv pentru care nu se afiseaza pe bannere ,nicăieri. Poporul trebuie sa fie cât mai dezinformat ca el sa fie votat.
Deci, domnilor de la ALDE, păziți buturile sa nu va bage mingea in plasa iar..  Interesantă teama de adversar!

Revenind la ALDE, nici pe acolo nu e totul bine. Sunt priviți ca iepurași ai lui Ciolacu la Buzau.  In teritoriu au și oameni harnici – cum e Georgica Dumitrascu de la Racoviteni, om care merita sa fie votat – dar la centru, cu îngăduință șefului Marcel au migrat.

Imi e imposibil sa cred ca un fost prefect PSD se culca socialist și se trezește  liberal și pleacă la lupta cea mare împotriva celui care l-a creat, adică Ciolacu. Mai ales ca Ciolacu are multe însușiri comune politicii…greu la carte, strâmb la vorba, distrus la caracter…dar de altfel…om cu trăgaci, vânător care trage.  Trage in tot ce poate sa-l încurce finaciar și politic. Are America anilor 30 in sange, iar iepurașii știu. Știu și romanii după circul-moțiune făcut pentru creduli.
Cum politica la Buzau se negociază  la București și nu exista decât interesul pixului, al pixului de partid. Ai mai multe pixuri, ai mai multe partide și mai mulți lachei.
In ALDE, condus de un fost consilier judetean PSD nimeni nu vede opoziție. Doar o împrăștiere de ochii electoratului care trebuie sa vada in aceiași pe alții. Iar după ce-i Votează ei trebuie sa facă majoritați cu partidul mama.
ALDE are aceasta reputație și pentru moment nu poate depăși pragul electoral, mai ales ca resursele nu sunt la ei, ci la cel care i-a delegat, temporar, aici. La Marcel.
Dincolo, Mocanu, potent financiar – chiar dacă nu ati simțit personal mâna familiei in Buzunar, a fost și ne-a lucrat – își permite un scor rezonabil pentru un partid mic, mai ales in rural, unde oamenii nu prea știu care este treaba cu aceste partide ținute in viața pentru treburile …străine democrației.
Deci, concomitent temerii ca Mocanu le strica imaginea, cei de la ALDE trebuie sa scape de imaginea de iepurași. Imposibil după mine, dar le doresc succes! Pe lume sunt și lei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și