
Pandemie, Pandemie, Pandemie! Mă uit la dreapta politică, Pandemie! Mă uit la stânga, Pandemie. Ba, la stânga e atâta Pandemie, încât a fost nevoie să mute Balșul pe listele parlamentare PSD. Sigur, onorabil gestul de a oferi locuri eligibile unor personalității, dar în cazul celor două nume medicale de la Balș, Rafira și Străinu-Cercel, efectul electoral nu va fi cel scontant.
Justificare nevoii de specialiști în… Pandemie e mai degrabă o alungare a speranței că vom trece prea repede peste….; cât despre relaționarea celor doi și altora ca ei cu actuala conducere a PSD va fi interesantă. Nu-i văd înghițind ușor …disciplina de partid impusă de …colegi, pe care, fiți convinși, i simt inferiori și nu se vor sfii să le-o spună.
Nici la dreapta nu e mai multă lumină. Acolo lista candidaților nu e rezultatul competițiilor interne, cel puțin în județe ca Buzăul. Sunt desemnați ca la PSD, acum 4 ani. Convinși de victorie, totul pare permis. Nu trebuie ignorat faptul că mătura pusă candidat în urmă cu 4 ani la PSD, la PNL nu iese. Vă amintiți cum votul politic era atât de ferm încât nu interesa deloc cine candidează și ce poate. Totuși, e altceva la aceste alegeri. Electoratul este mult, mult mai exigent. Dacă nu are pe cine, nu va merge merge la vot.
Sigur, vom vedea cum vor evalua lucrurile, dar o majoritate fragilă va perpetua problemele ultimilor luni și va duce rapid la instabilitate guvernamentală.
Problemele ultimilor luni? Da, în ultima vreme lupta e pe…. Pandemie. Totul se justifică pe seama Ei!
Toți de bat cu pumnul în piept că mai buni decât ei nu e nimeni, în…Pandemie. Să o ții tot într-o pandemie cu așa specialiști, nu?!
În tot acest timp, numărul de cazuri crește. Bolnavii cronici au dificultăți despre care nu are rost să mai amintesc. Economia se mișcă greu.
Peste toate acesta, cea mai gravă problemă este a copiilor care nu pot face școală online.
Nu sunt adeptul prezenței fizice la școală, indiferent de riscuri. Nu. E bine că există alternative, iar peste mări și zări, școala la distanță a fost salvatoare de la apariția undelor radio încoace. Necazul este că, la noi, în epoca internetului, mai sunt încă elevi care nu au instrumentele necesare pentru a putea intra în contact cu școala, chiar și în orașe.
S-au lăudat politicienii, din zori până în noapte, cât de eficienți sunt și, din păcate, problema accesului tuturor copiilor la școala on-line nu s-a rezolvat. Sigur, vor spune guvernanții că procentual stăm bine. Poate, dar atâta vreme cât viitorul unui singur copil este sugrumat de incapacitatea statului de a-l ajuta să învețe, este crimă. Da, este crimă!
Atâta vreme cât statul nu face nimic pentru familiile care trebuie să-și vegheze copiii și să-i sprijinea, ajutându-i pe părinți, politicienii trădează viitorul României.
Ar trebui lăsată combaterea epidemiei de la tribună și trecut la treabă. În copii, în școală, în educație trebuie investit acum. Trebuia demult să existe forme de învățământ alternativ. Iernile, drumurile, distanțele, bolile, infirmitățile, nu sunt de azi, de ieri. Cum nu au existat soluții de rezervă, măcar acum, când avem experiența unor luni de adaptare la o nouă paradigmă socială, ar fi trebuit să fie rezolvate problema susținerii copiilor pentru a putea participa la școală de acasă.
S-au arunca atâția bani pe tot felul de porcării, chiar și în această perioadă și nu s-a inventariat fiecare caz cu probleme, pentru a fi rezolvat. Este inadmisibil că la noi mai există copii care nu pot intra la clase online.
Așa că, nu vă mai umflați în pene domnilor politicieni, de dreapta sau de stânga. Rezolvați problema familiilor cu copii, a copiilor care au nevoie de suport tehnic și uman. Aici investiți, aici extindeți rețele profesionale și tehnice, aici dovediți că vă pasă și că sunteți-bine intenționați.
De vorbe și laude proprii, fără acoperire, societatea e …., așa cum e destul de sătulă de învinovățirea Pandemiei pentru toate scopurile voastre ascunse, pentru neputințele voastre, pentru combinațiile voastre.
Dați copiilor ce e al copiilor!