În locul domnului doctor Zoican, nu aș merge un minut în campanie.

Aderența la un partid, nu spune nimic despre ce trebuie sau nu trebuie să facă un membru, atâta vreme cât conducerea partidului nu-l respectă. Din afară, așa se vede cazul politic al doctorului Zoican.

Declarații precum cea a președintelui PNL Buzău, care trimitea directorii spitalelor la muncă, și-i îndemna la să nu mai facă politică, e un atac direct la medicii care merg în campania electorală.

Nu văd de ce domnul doctor Zoican, om extrem de muncitor și voluntar, s-ar obosi să promoveze o listă liberală care nu are nimic de în comun cu liberalismul buzoian. Gestul de a-i ajuta cu propria imagine de medic implicat, este chiar necinstit în fața alegătorilor.

Doctorul Zoican este pe locul 7 la Camera Deputaților – ultimul loc! -, un loc de unde nu v-a ajunge în veci deputat. PNL -ul va scoate doar un singur parlamentar la Buzău.

Doctorul Zoican nu a beneficiat de sprijinul conducerii partidului în campania dânsului, la alegerile locale.

A fost lăsat să se descurce, în condițiile în care avea nevoie de o echipă tehnică, în stare să genereze idei și teme pentru dezbaterea publică. Nu e politician înnăscut, avea nevoie de sprijin și consiliere.

Pe deasupra, nimeni dintre cei care stau în fruntea listei liberare la parlamentarele din 2020 nu l-a votat. Pufu, care încasează 20000 lunar, doar nu vă imaginați că a votat Adrian Zoican.

Ba, îl acuza ca a obținut voturi sub scorul partidului!

Mai mult decât atât, considera că nici eu nu i-am fost de folos, medicului Adrian Zoican, în Micro 14.

Cam aici se rezumă profunzimea gândirii liberale la Buzău….

În timp ce sunt la guvernare și toți liberalii din instituții ar trebui să muncească, se face aluzie – fără să i se pronunțe numele, ceea ce nu e normal pentru un contracandidat -, la directorul Spitalului Județean Buzău. Să înțelegem, că locul 1 la liberali se luptă cu 5 la PSD?

Păi, domnilor liberali, aveți guvernarea, aveți pârghiile guvernamentale să verificați și să sancționați, să demiteți și să numiți oameni ( alții decât Costel Vinătorul, evident), dacă cei care sunt nu-și fac treaba. Nu înseamnă că dacă nu ați numit liberali în conducerea instituțiilor, nu aveți puterea. Guvernați de un an!

Faptul că nu ați pus liberali la conducerea instituțiilor publice, poate să fie o dovadă că nu vă respectați membrii, că nu aveți membri (deși, eu știu câțiva buni, dar marginalizați), sau că nu aveți încredere în ei, ori, ceea ce este foarte grav în fața electoratului de dreapta, care voia schimbarea, că ascultați ordinile lui Ciolacu. Credeți că voturile vă vor veni de la cei pe care i-a numit PSD -ul? Ori de la cei pe care vi i-a trimis în ultima vreme?!

Deci lăsați îndemnurile ușor țipate din afișe.  Puterea o aveți să schimbați orice, așa cum au procedat liberalii în alte părți.

Cât despre reproșul pe care domnul Pufu mi-l face că nu a primit suficiente voturi în Micro 14 domnul doctor Zoican, îl asigur că dânsul va lua și mai puține. Iar asigurarea nu vine din faptul că îi fac eu anti campanie în această zonă a orașului, ci din acela că doctorul Zoican a făcut bine buzoienilor; Vlad Pufu, nu! Ba din contră, prin manipulare și minciună, a făcut rău.

În ceea ce mă privește, nici măcar pentru mine nu am făcut campanie electorală în Micro 14. A fost singurul loc unde nu am mers în campanie, deoarece acolo primează rolul meu spiritual, iar eu nu îmi exprim părerile politice și administrative în calitate de preot și nu în această calitate am cerut votul cetățenilor, ci în calitate de om care a făcut multe și bune pentru comunitate, iar Vlad Pufu le-a enumerat. Deși cu scăpări și cu tonul de reproș că am făcut atâtea, totuși mi-a făcut un serviciu de imagine, prezentându-mi activitatea onorabil de dedicată buzoienilor. Și voi continua…

Doar atât post să spun oamenilor din Micro 14, vorbind pentru prima dată despre un politician: candidatul PNL de astăzi, Pufu, este patronul ziarului, care atunci când am candidat împotriva primarului Boșcodeală, scria tot felul de minciuni despre mine, pe care apoi, echipa PSD, vi le vâra în cutia poștală. Ziarul se numește Șansa, iar postul TV, care zilnic spunea altceva decât mă știți, Focus.

Iar…foiletonul va continua, mai ales că domnul Pufu, rănit puternic în orgoliu de cetățeanului Iulius Paul Negoiță, va scoate tunurile jurnalistice , Dar pentru adevărul pe care vi-l spun, mizeria viitoare merită, așa cum a meritat să-mi asum și candidaturi independente.

Domnul Pufu nu a înțeles și nu înțelege cum funcționează o societate normală, eu am obținut în zonă peste 80 de procente, singur, inclusiv votul tatălui doctorului Zoican, care este tot din cartier, așa cum este și domnul Avramescu. Să-l văd pe dânsul, cu partid cu cu tot!

În concluzie, domnule Doctor Zoican, ocupați-vă de pacienți. Vă veți trezi, după campanie, că Pufu vă dă afară din partid, pentru că nu i-ați adus voturi, ignorând că nu aveați cui și că voturile se obțin pe persoană, de către capul de listă, de către candidat. Credeți că, după o lună, gândește altfel decât a scris în articolul în care a scris că nu ați fost suficient de votat?! Credeți că-și va asuma înfrângerea?? Năravurile nu se schimbă, domnule Doctor!

Același gând îl am și pentru domnul doctor Năstase, plasat și dânsul la coada listei ( plasament prost, ca și la locale, de altfel), tot cu scopul de a aduce doar imagine, de a fi doar folosit. Cam puțin respect pentru un om atât de valoros. Eu, domnule doctor, m-aș retrage după listă, dacă aș fi în locul dumneavoastră.

Gândiți-vă că sunteți, deja coleg cu o…Simona Anghel, spre exemplu….sau cu un Pufu, ceea ce nu e deloc onorant!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și