Ilie Bolojan și greșeala concedierilor

  1. Din ce în ce mai des aud: nu, nu spune nimic despre PNL, pentru că favorizezi PSD. Aiureli, scuzați-mi expresia! Scena politică e largă și oferta politică are și oameni noi.

Românii și-au dorit atât de mult schimbarea, încât au contabilizat ura și teama de abuzivul PSD, ca principal argument în favoarea PNL.

Odată ajuns la putere, PNL -ul nu se mai poate baza pe ura împotriva PSD, ci pe propriile fapte și realizări și mai ales pe resursa umană pe care o promovează. De la oameni pleacă totul, după cum bine știm.

În timp ce unele județe, precum Buzăul, au un PNL care nu mai poate fi votat, deoarece practică jocuri mărunte, legate de PSD -ul local și de anumite grupuri de interese transpartinice,  în țară, mai ales în Trasilvania, sunt câțiva lideri buni. Fără îndoială, cap de listă este Ilie Bolojan.

Nu am dat crezare când am auzit că Bolojan are legături cu firma care pune luminițe de Crăciun la Buzău, fiind un favorizat al administrației pesediste locale. Nu am crezut, dar nu mi-ar place să fie așa. Nu suntem noi, la Buzău, doar niște instrumente pentru binele altora de pretutindeni, care la ei face ce trebuie, iar la noi fac bani.

Ne putând da crezare unor informații neverificate, am continuat să folosesc evidențele și să-l admir necondiționat pe Ilie Bolojan, pentru că, realmente, omul este serios.

Ideea lui că există un primar pentru comunitate și  nu o comunitate pentru un primar, este esența unei așezări sănătoase a lucrurilor.

Oradea este un oraș minunat astăzi, datorită fostului primar Ilie Bolojan. E clar, și-a înțeles rolul.

Acum Bolojan a devenit președinte la Consiliul Județean. Iarăși este de admirat. Nu a anchilozat. Sigur, va aduce un suflu nou.

Deci, are calități de netăgăduit. Cu toate acestea consider că încruntarea cu care anunță concedieri din Consiliul Județean este o eroare.

Cunoaștem modul corupt în care se fac angajări la stat. Nu e o noutate. Știm cu toții că o schemă de personal încărcată, nu este o soluție eficientă. Știm că unii muncesc, iar alții fac doar politică. Mai știm că sunt destui funcționari care deși sunt bine plătiți, nu-și fac treaba, nu lucrează în interesul cetățeanului care-i plătește, ci sunt piedici majorare în dezvoltarea comunităților.

Să admitem că ceea stilul de conducere al lui Ilie Bolojan este unul tranșant și că dorește să pună lucrurile la punct de la început. Totuși, nu e momentul concedierilor.

L-aș fi admirat și mai mult dacă își lua un timp de analiză, dacă începea dezvoltarea județului Buzău, astfel încât să existe și soluții de absorbție rapidă a celor concediați.

Nu câștigă mare lucru comunitatea dacă sunt aruncate în haos viețile unor oameni, iar pierderea locului de muncă este tot ceea ce se poate întâmpla mai rău în vreme de criză sanitară și pe buza unei crize economice.

Toți iubim eficiența, dar trebuie să iubim și oamenii, iar în funcțiile publice, trebuie să fii un …sacerdot în tratarea personalului și un capitalist în rezolvarea problemelor cetățeanului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și