Nunta electorală a lui “Figaro”

Primesc whatsapp un mesaj. Il deschid. După primele secunde m-a pufnit râsul. Un candidat  la parlamentare, povestea la postul propriu de televiziune, cu ce și-a început cariera în business.

Merită văzut clipul. Merită!

Puțin aplecat de spate, mimând modestia, i-a povestit angajatului său, cum a reușit din banii de la nuntă să-și dezvolte …o afacere.

Mă întreb ce uimit trebuie să fi fost interlocutorul care, deși trecuse de mai multe ori prin instituția căsătoriei, nu reușise așa performanță. Dar, evident, Răspopa nu-l putea întreba, că, deși se tutuiau, ierarhia este ierarhie. Unul zice, altul face.

Mizând pe faptul că buzoienii nu ar fi prea inteligenți – mare greșeală – candidatul a încercat să și explice ceea ce trebuie să înțeleagă poporul…că … degeaba au ieșit legende privitoare la banii primiți de mogulul local, adevărul e …nunta. O nuntă la care poate că musafiri au venit cu tot ce trebuie în traistă, iar muzica au făcut-o maneliștii care urmau să cânte zilnic la Focus; motiv pentru care s-a realizat profit.

Dacă este așa, evident, omul nu datorează nimic statului. Beneficiile ulterioare sunt fructele banilor de la nuntă și nu trebuie impozitate, nu?!

Da, sunt nunți care au avut nași corespunzători, nuntași pe măsură și așa s-a construit postamentul politic.  În cazul de față e altceva, e o poveste pe care candidatul vrea să o vândă credulilor. Simte nevoia să se justifice, de ce oare?!

A văzut de prea multe ori Filantropica și fraza : mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește…Deci, a spus o poveste, pentru că altceva nu poate să spună despre motivele pe care le-ar avea cineva să voteze așa candidat.

Succesul i-a fost adus de nunta politică, la care trebuia să ascundă slăbiciunile mirelui roșu și să strige alte cifre la dar.

Cu siguranța, nu din contractul matrimonial au ieșit toate, ci din contractele ulterioare, cu spații și beneficii.

Concluzia: însurătoarea dezvoltă Buzăul!…dar să fie ….politică!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și