Politicianul maiou

Nu fac referirea la o anume fotografie care circulă pe net ( Ciolacu în ” maieu”), nici la cine știe ce franțuzism, prin care ar putea fi tradus numele politicianului, ci, cum s-ar zice în limbajul of the record   în sediu PSD, la atitudinea….. i-am mai tradus o dată!

Am început complicat textul, nu? Să trecem la formulări directe!

Fapta

Ciolacu a anunțat că-și dă demisia în ultima zi din Parlament, pentru a nu beneficia de pensie specială. A auzit planul useriștilor – la care are, evident, iscoade – , și s-a pornit să-l fure.

Imediat, a fost preluată vestea pe siturile unde PSD-ul plătește publicitate. Acolo unde nu apare în mod curent, evident, să fie credibil.

Paradoxul

Politicianul care a lucrat la apariția pensiilor speciale, care a fost președinte al comisiei ce a propus ca primarii și viceprimarii, președinții de consilii județene și vicepreședinții, să aibă pensii speciale, și-a dat seama abia acum, post factum,  că banii respectivi sunt necinstiți; că nu respectă principiului echitabil al contributivității.

Efectele declarației:

  1. Pentru oameni? Nimic! Nu are efecte juridice! Mă mir că nu a declarat că-și dă demisia cu o secundă înainte de expirarea mandatului.
  2. Pentru istorie? Nimic! Ar fi fost o mare cinste pentru români, dacă nu ar fi existat un asemenea parlamentar cu …gramatică  de birjar și salariu de ministru, vorba zicalei. Dacă răsfoim puțin discursurile parlamentare din perioada interbelică și comparăm cu ce vorbește Ciolacu, ne speriem văzând amețitoarea diferență de calitate.

3. Pentru PSD? Nimic!  Partidul nu va lua 1 vot în plus pe spusa lui Ciolacu. În interior însă, Marcel are o problemă. Deși este președinte de partid, nu a luat o decizie colectivă, cum era firesc. A vrut să arate public că el e pesedistul bun și ceilalți sunt pesediștii flămânzi, care pun sarcini financiare nedrepte pe umerii urmașilor, urmașilor noștri. Practic, marele trădător, a mai trădat o dată, bolnav fiind să demonstreze că este altceva decât este cu adevărat.

Un maiou 

Ciolacu este versatil. Se mulează ca un maiou, încercând permanent să ducă în eroare. Se duce, se întoarce, se învârte ca un titirez….până va ameți. Nu are nimic stabil. Nu are doctrină, nu are principii, nu are cultură politică sănătoasă. Doar joacă în toate direcțiile, imaginându-și ca așa va deveni iubit de toți. Atât!

Cum își poate imagina cineva că-i sincer, atâta vreme cât este pion principal în nașterea acestei nedreptăți sociale crunte, numită pensie specială?! Nu este oare, tot el, cel care și-a falsificat statutul de revoluționar, pentru a beneficia de un alt venit suplimentar, iar astăzi este cercetat de DNA pentru faptă?

” Maieu” îngălbenit

Cum noi, românii, avem pasiune pentru dedesubturi, vorba lui Paleologu, există și teoria că ar fi fost aruncat cu maioul exploziv în curtea USR, adică a fost pus să facă o asemenea declarație, pentru a anula impactul emoțional pe care se preconiza că-l are anunțarea demisiilor.

O fi fost sau nu în rol de kamikaze Ciolacu?

Adevărul 

Pensiile speciale sunt un furt din bugetul viitor al copiilor noștri. Toți politicienii îmbătrâniți în rele s-au jucat cu ideea desființării lor. Evident, nu se îndură să o facă, iar dacă noi, românii, nu-i obligăm, ne pedepsim copiii să plătească din truda lor huzurul la bătrânețe a celor care au sărăcit România.

Atunci, când noi, cei care muncim astăzi, vom avea pensii de mizerie, copiii noștri le vor plăti pensii tot lor!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și