Zodia pricepuților

Citeam în seara aceasta un text lung și fără rost. Un șef de partid local – nu-i dau numele pentru că nu este important -, se pricepe și la religie.

După ce am văzut o campanie electorală cu propuneri de pe altă lume, soldată, cum era și firesc cu obținerea celui mai prost rezultat din țară, nu mică mi-a fost uimirea să văd că are și interpretări care vizează fenomenul religios.

În concret, penelistul, care s-a grăbit să-și pună în poză titulatura de deputat fără măcar să ajungă la momentul validării- deși la așa rezultat  îmi era rușine să fiu deputat-, critica un alt partid, pentru că, vezi Doamne, ar lua numele Domnului în deșert; că ar folosi simboluri religioase.

Textul are o singură calitate. Copiază corect un verset biblic. În rest bate câmpii, ca de obicei. Ba este chiar sfidător la adresa Bisericii.

Nu de alta, dar atitudinea partidului din care face  parte acum politicianul amintit a fost batjocoritoare la adresa Bisericii. Atunci, liberalul a tăcut mâlc, semn că i-a convenit inechitatea la care au fost supuși credincioșii.

Politicianul buzoian, nu ar face rău să se ocupe de propriul partid, care a ajuns mai rău decât pe vremea predecesorului, care a fost schimbat pentru rezultatele slabe, decât să o facă pe priceputul.

Nu de alta, însă așa cum eu am sesizat eu penibilul, îl văd și alții.
Fenomenul religios presupune rafinament cultural pentru a fi abordat. Superficialitatea percepțiilor duce la erori impardonabile de plasare.
Deci, evaluați- va bine și apoi emitenți! Noi, cetățenii, digeram greu declarațiile împinse cu genunchii și ati simțit-o la alegeri, iar acolo timpul a fost scurt. De era mai lung, cu așa atitudine, subtiati cifrele liberale de tot….

1 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și