Breaking news! Cum dispar autostrăzile!

Ca mulți dintre dumneavoastră și eu sunt amator de filme de animație. De la Shaun the Sheep la Cars am savurat lumea desenelor animate, împreună cu copiii. Dacă Shaun the sheep îl recomand pentru o plăcută relaxare, chiar și în timpul unei ședințe la care simțiți nevoia să nu vă consume timpul inutil un șef neadecvat, trimis de la partid, Cars și mai ales Cars 2, trebuie văzut acasă, filmul având cam mulți cai putere zgomotoși.

De ce Cars 2 e mai interesant? Pentru că personajul principal devine peregrin imaginar prin diferite locuri, printre care și România.

Evident, este o antinomie între filmul Mașini și infrastructura din România. Este exact cum ți-ai propune să faci un film cu vapoare în Sahara.

Cu toate acestea, Cars trece scurt și prin România, iar haina în care se deghizează personajul principal este a lui …Dracula.

Evident, a fost nevoie ca legendarul Dracula să devină bun la toate, pentru că o șosea potrivită desfășurării unui fim cu mașini nu putea deveni loc al acțiunii, la noi în țară. De ce? Pentru că, pur și simplu, nu avem șosele adevărate!

Filmul ne găsește o scuză decentă pentru inexistența autostrăzilor din România: le-a mâncat Dracula!

Da, interesantă ipoteză; și iarăși o antiteză.

Dacă Vlad Țepeș trăia acum, aveam toate autostrăzile la locul lor. Nimeni nu mânca banii publici. Pierea. Cars avea vânt în pupa și pistă de rurale. Din păcate, avem doar scuze….

Mă aștept ca politicienii, după ce vor vedea filmul, să se privească în oglindă și să strige: iată ce popor nedrept, ne acuză pe noi, iar de vinovatul Dracula nimic nu zic.

Mă mai aștept să-i aplice și o condamnare infamului.

Și mă mi aștept să nu se apuce nici de acum înainte să facă autostrăzi, de teama că odată terminate, Dracula le va înghiți iar.

Deci, priviți Cars și renunțați la iluzii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și