Povestiri despre viețile sfinților

Povestiri despre viețile sfinților[1]

Oamenii, fiinţe create după chipul lui Dumnezeu, sunt însetaţi de dorinţa veşniciei. Unii cuceresc teritorii şi conduc popoare, iar alţii lasă opere pe care și le doresc nemuritoare – fără a reuşi să-i convingă pe cei ce le-au urmat de valoarea lor umană şi spirituală.

Totuși, singurii care au reuşit să transcendă timpul şi spaţiul au fost sfinţii. Trăitori cu ani, secole sau milenii în urmă, aceştia se constituie în modele mereu actuale care demonstrează că învăţătura Mântuitorului Hristos nu este o abstracţiune, ci viaţă reală, care rodeşte în veşnicie.

În societatea falselor modele şi a promovării propriei imagini sfinţii privesc discret şi smerit din filele calendarului. Aşteaptă să le fie redescoperită viaţa şi să le fie urmat exemplu, iar când se întâmplă acest lucru tresaltă de bucurie.

D-na prof. Rodica Vlad a adus, prin iniţiativa alcătuirii acestor file de pateric pentru cei mici, bucurie sfinţilor şi o şansă copiilor de la Liceul de Artă care, pe lângă capacităţile intelectuale şi talentul artistic, şi-au pus în valoare şi sensibilitatea spirituală.

Mai presus de toate, copiii care activează în cadrul cercului de Limba  Română, pot întâlni între filele cărții modele perene de vieţuire morală şi socială.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[1] Scurtă prezentare (aflată pe coperta IV a cărții) la lucrarea “Povestiri despre viețile sfinților”, coordonată de doamna profesoară Rodica Vlad și alcătuită din texte și imagini ce aparțin unor elevi Liceului de Artă din Buzău.

1 comments
  1. Bună seara!
    Vă rog mult să-mi spuneți și mie de unde pot cumpăra sau la ce editura a apărut cartea “Povestiri despre viețile sfinților”, publicată sub coordonarea doamnei profesoare Rodica Vlad.
    Vă mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și