Pacienții medicului Ușurelu și mizerabila clasă politică

La Merei totul e simplu. Există medic, există pacienți. Există și spațiu, chiar dacă primarul a încercat să facă hocus pocus cu el. Un contract poate fi semnat oricând, așa cum banii contribuabililor sunt luați permanent.

Din păcate, la cazuri tip Merei,  se ajunge când nu te califică nimic pentru o demnitate publică, decât conjunctura și dibăcia de a păcăli. Un doctor cu atâția ani de școală ajunge să stea la cheremul unor tovarăși de la partid, care, evident, nu prea înțeleg cum e cu școala și mai ales cu Medicina. Dacă politicienii ar da concurs pe post sau dacă pe la CV -urile umflate, în care vorbesc limbi străine fără număr și au abilități nemăsurate, ar pune foile matricole 99% ar dispărea. Ar dispărea ei, dar ar fi populația reprezentată normal. Cum să te aștepți să înțeleagă ce se întâmplă cu o comunitate de pacienți niște indivizi pentru care doar propriul buzunar e totul? Cum să înțeleagă ei ce e cu medicina și cu suferința, când ei, cu un singur telefon, au acces unde își doresc la medic? Cum să înțeleagă niște ghiftuiți din banii contribuabililor, niște oameni care cu sudoarea lor le plătesc lefurile?

În cazul Merei, politicienii nu par să fie atinși de necazul semenilor, de problema lor medical-instituțională. Au înțeles, însă, cum e cu… medicina pacienții. De o lună nu pot beneficia de dreptul lor de asigurați, de munca lor, pentru că niște ticăloși și incompetenți se învârt în jurul la 3 hârtii. Timpul trece. Asigurații plătesc în continuare asigurări. Bolnavii cronici nu pot lua rețetele.

Toate acestea se petrec sub ochii a zeci de politicieni plătiți din banii publici, care stau bine mersi prin vacanță sau în pace, la umbră, fără reacție. Pacienții din Merei, au votat partide diferite, fără discuție. Cei care nu au votat sunt cei mai fericiți acum, pe când cei care au votat se văd lăsați singuri. Acum nu-i mai reprezintă nimeni. Scapă cine poate. Păi cine să-i mai reprezinte când toți tac și tac pentru că nu au cum să vorbească. Cei care l-au numit pe nevolnicul de la CJAS Buzău, individ care o tulește din instituție când e ceva complicat, tac și merg cu nevolnicul mai departe. Cei care au alte interese, încercând să traficheze pacienții tac, că ar fi culmea să vorbească. Iar cei care poate nu sunt implicați tac din lipsă de empatie sau din calcul politic, să nu deranjeze.

În tot acest timp al tăcerii, oamenii se plâng, se zbat, suferă și plătesc. Plătesc asigurări la fondul de sănătate, plătesc salariile colosale ale șefilor de la CJAS Buzău, plătesc lefurile politicienilor.

O conspirație a cinismului împotriva celor cărora politicienii le cer votul, iar după ce le cer votul politicienii consideră că votul e dreptul lor și-l folosesc pentru combinații, înțelegeri murdare și tăceri.

Înainte de orie, pacienții trebuiau respectați. Nu ar trebuie să existe dreptul niciunei entități statele să-l lase pe asigurat fără dreptul lui, dar dacă un funcționar o face să plătească cu capul.

Nu e de ajuns că oamenii mor cu zile în spital, ajung să nu mai poată beneficia de un medic de familie și toate acestea cu îngăduința tuturor.

Nu vorbim de stânga sau dreapta. Oricum habar nu au majoritatea politicienilor ce stânga sau ce e dreapta doctrinară… și mai toți le-au frecventat pe ambele. Vorbim de sus sau jos.

E o rușine ce se întâmplă la Merei. Bieții oameni au căzut între tâlhari! Nu mai e vorba de un nume de doctor, ci de o mare mizerie socială, politică, la care sunt supuși mii de asigurați, asigurați pe care hoarda de funcționari mai mici sau mai mari, îi umilesc în fiecare minut.

Cei rămași fără medic ar trebui să primească banii din fondul de sănătate înapoi, pentru că în acest timp banii lor sunt furați, neexistând un contract funcțional de asistență între ei și stat.

Din păcate, pacienții din Merei sunt și umiliți și cu banii luați! E revoltător și revolta ar trebui să fie a noastră, a tuturor, medici și pacienți, pentru că nu știm când politicienii și slugile lor din instituției vor mai lovi și în altă parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și