John Malkovich va interpreta rolul lui Sergiu Celibidache în filmul “The Yellow Tie”

Celebru actor american John Malkovich va interpreta rolul legendarului dirijor român Sergiu Celibidache, într-un nou film despre viața muzicianului, intitulat The Yellow Tie. Filmările vor avea loc vara viitoare în România, iar proiectul se bazează pe un scenariu scris de fiul dirijorului, Serge Ioan Celibidachi și de scenarisul filmului Octav, James Olivier.

Regizor va fi Serge Celibidachi. Informațiile au apărut în publicația Variety.

“Sunt încântat și onorat să am oportunitatea de a interpreta rolul dirijorului Sergiu Celibidache. Un talent unic, este considerat a fi unul dintre marii vizionari ai muzicii clasice, în ultimul secol. Să joc povestea anilor săi de maturitate va fi o mare provocare și o călătorie fascinantă”, a declarat John Malkvovich pentru Variety.

Realizatorii filmului caută un actor și pentru varianta tânără a lui Celibidache.

Anul acesta se împlinesc 25 de ani de la moartea celui mai cunoscut dirijor român. Sergiu Celibidache s-a născut la Roman, în 1912 și a murit în Franța, în 1996.

El a scris istorie pentru cea mai importantă orchestră din lume, Berliner Philharmoniker, devenind cel mai tânăr dirijor principal din istoria sa, în 1946. Pe lângă talentul său, el a devenit cunoscut și pentru severitatea pe care o arăta în fața muzicienilor din orchestră, dar și pentru că a considerat că muzica merită ascultată doar live, în sala de concert, nu și înregistrată.

sursa: culturaladuba.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și