Succes românesc in Italia

Sunt performeri care nu au nevoie de luminile rampei politice politice:

Vlăduț Mihail Motău este primul croitor român care a câștigat marele premiu „Forbici d’Oro”, din partea Academiei Naționale a Croitorilor din Italia. La doar 27 de ani, Vlăduț a reușit performanța unică de a câștiga concursul, în urma căruia i s-a acordat cea mai înaltă distincție italiană din lumea croitoriei la comandă.

Originar din Săbăoani, județul Neamț, Vlăduț Motău a sosit la Torino în urmă cu opt ani, pentru a învăța meseria de croitor. A fost susținut și inițiat în arta croitoriei la comandă de către maestrul croitor Daniel Robu și a crescut profesional în atelierul Sartoria Robu.

– Continuarea articolului după publicitate –

Concursul, desfășurat la Roma în data de 18 septembrie 2021, a presupus o selecție regională iar, în faza finală, confruntarea cu cei mai buni croitori italieni, la nivel național. Fiecare dintre participanți a realizat un costum la comandă, respectând cerințele tehnice ale Academiei, iar un juriu, format din maeștrii croitori care reprezintă regiunile italiene și maeștri croitori din Spania, Franța și Anglia, a decis câștigătorul.

Vlăduț Motău în timpul concursului „Forbici d’Oro”. Foto: Sartoria Robu

Sartoria Robu, atelierul din care face parte Vlăduț Motău, are o activitate pluridecenală și este faimos pentru calitatea produselor sale. Maestrul Robu, consilier al Accademia Nazionale dei Sarti și director executiv în World Federation of Master Tailors, este la rândul său o prezență importantă a croitoriei italiene. Costumele sale, create artizanal, la comandă, îmbracă oameni de afaceri din mai multe țări, vedete, sportivi de performanță, figuri publice și actori.

Vlăduț Motău alături de maestrul său, Daniel Robu. Foto: Sartoria Robu

„A fost o experiență profesională extraordinară și o mare realizare pentru mine. Este rezultatul unui drum lung, în care am învățat și m-am format alături de cei mai buni croitori din Italia. Mulțumesc în mod special maestrului Daniel Robu și tuturor celor care m-au sprijinit, colegilor din atelier și familiei.” a declarat Vlăduț Motău.

Cristian Gaiță

https://www.rotalianul.com/roman-este-cel-mai-bun-croitor-din-italia-castigat-cel-mai-prestigios-premiu-profesional/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și