Comici vestiti. Ciolacu: „Doar PSD este capabil sa scoata tara din cea mai grea situatie socio-economica din ultimii 20 de ani!”

resedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat miercuri, cu putin timp inainte ca Dacian Ciolos sa inceapa intalnirea cu liderii PNL si UDMR, ca „doar PSD este capabil sa scoata tara din cea mai grea situatie socio-economica din ultimii 20 de ani!”.

„Dreapta intoarce Romania in anii 1996-2000: o alta Conventie Democrata, cu PNL si USR, se cearta pe putere, in vreme ce tara se scufunda in criza!

Avem cea mai mare inflatie din ultimii 10 ani. Scolile si spitalele nu au bani sa plateasca utilitatile. O treime din micile companii sunt in insolventa sau au inchis definitiv afacerile. Iar sistemul sanitar este ingenuncheat de pandemie.

La Cotroceni, un alt Emil Constantinescu – mult mai depasit de situatie – se joaca de-a Ciorbea si Radu Vasile cu Guvernul. Si, la fel ca atunci, indiferent ce combinatii ar face, ajungem la acelasi rezultat: doar PSD este capabil sa scoata tara din cea mai grea situatie socio-economica din ultimii 20 de ani!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Premierul desemnat Dacian Ciolos se va intalni miercuri cu liderii PNL, UDMR si minoritatilor nationale pentru o prima discutie in vederea formarii unei majoritati parlamentare.

„Nu este in intentia noastra de a negocia o majoritate cu PSD si AUR, am spus lucrul acesta foarte clar. Nu avem compatibilitati politice. Noi ne asumam aici niste masuri de guvernare care cred ca nu sunt compatibile cu felul in care PSD si AUR vad lucrurile. Am spus lucrul acesta de la inceput. Intentia noastra este sa discutam cu partenerii din coalitie si sa refacem aceasta majoritate. Ne-am asumat aceasta responsabilitate si vom avea o prima discutie sa vedem cum se pozitioneaza, dincolo de declaratii publice”, a afirmat, marti, presedintele USR, Dacian Ciolos, care, potrivit Constitutiei, are 10 zile pentru a se prezenta in fata Parlamentului ca sa ceara votul de incredere asupra programului si intregii liste a Guvernului.

El a spus ca obiectivul sau este de a pregati un guvern rapid, care sa gestioneze situatia de criza si pentru aceasta va discuta cu partenerii din coalitie – PNL, UDMR, minoritati.

Intrebat, intr-o emisiune la B1 TV, daca este adevarat ca miercuri va avea o intalnire doar cu presedintii partidelor care au fost in coalitie, fara echipele de negociere, Ciolos a raspuns: „Da. Asta a fost propunerea domnului presedinte Florin Citu si, evident, am acceptat-o, pentru ca vreau sa avem aceasta discutie indiferent de forma. E important sa ne vedem, sa discutam direct si sa vedem care e deschiderea, apetitul colegilor din coalitie sa reincepem discutiile serioase, ca sa stim si noi ce avem de facut”.

https://www.aktual24.ro/comici-vestiti-ciolacu-doar-psd-este-capabil-sa-scoata-tara-din-cea-mai-grea-situatie-socio-economica-din-ultimii-20-de-ani/?fbclid=IwAR3jHZTtXS5bZXInST32zWAMXCSKBCWw_7WlobnA3eS_oZlPwu7owiGXOt8

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și