Școala online, mult mai utilă decât vacanța în octombrie

Abia a început școala și vine vacanța. După ce s-a amânat nejustificat decizia spargerii marilor colectivități școlare, s-a luat o hotărâre care bulversează și mai mult viața școlii românești.

După o lună în care abia au intrat în ritm….vacanță …Va fine nevoie iar de adaptare… Și ce vacanță este aceasta, în octombrie?! Vor fi tentați să iasă, să se întâlnească, se bucure de toamnă!

Nu e școala online perfectă, dar îi ține pe elevi în priză. Și apoi, sunt discipline care se pot preda extraordinar de frumos online.

Din păcate, sistemul de învățământ nu s-a adaptat realității și nu a reușit să creeze niște posturi de personal didactic auxiliar, care să-i ajute pe copiii care au probleme de conectare și de organizare a activității. Perspicacitate informatică au cu toții, dar o personalitate organizată de construiește greu

Cât despre competențele digitale… și dacă nu ar avea, trebuie să și le dezvolte Ele sunt viitorul.

În concluzie, cred că școala online este mai potrivită decât vacanța în octombrie, iar învățământul online, la anumite specializări, discipline și cazuri individuale, trebuie să devină o realitate acceptată și din ce în ce mai bine organizată.

Sigur, economic vorbind, învățământul online aduce pierderi. Elevii consumă mai puțin anumite servicii. Însă nu facem economie doar de dragul economiei, facem economie pentru un confort social și personal mai bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și