Guvernul agenților constatatori

Tot vrea Ciolacu să schimbe Constituția ca să fie ales în culisele Parlamentului președinte, că în fața exigenței poporului e greu, de ce nu ar schimba și denumirea puterii executive?! Să-i zică Consiliul Agenților Constatatori, spre exemplu. Ce rost mai are să-i spună putere executivă, dacă, în afară de numirile politice și interesele personale nu execută nimic, doar constată.

Românii se confruntă cu o criză gravă a creșterii facturilor la energie și gaz. Sigur, la prima vedere, paguba ar fi doar la nivel de locuință personală. În realitatea, e un dezastru total. Creșterea prețurilor va fi generală, iar puterea de cumpărare va scădea cumplit. Românii au mai stat în frig și am mai pus câte o haină în casă, dar ce fac cu restul vieții lor? Cu ce-și trimit copiii la școală? Cum mai pot ieși în oraș? Cu ce-și cumpără hrană?

Cei care ar trebui să rezolve problema – și aici nu mă gândesc la Iohannis, care, ca orice sas gospodar, își face iarna car, ocupându-se de încălzirea globală – ci la Guvern, principalul responsabil. Ce fac membrii guvernului? Apar la televizor. Se dau îngrijorați. Ne compătimesc. Ne dau sfaturi cum să reclamăm sau cum să nu ne plătim haiducește facturile. Practic constată și nu fac nimic, deși au puterea executivă în mână. Au puterea să pună de mâine stop nebuniei. De mâine. Dar nu o fac, doar constată, se fac că le pasă, și-i lasă pe români de izbeliște.

Așa că nu ar fi rău Nea Marcele să facem agent constatator acest guvern. Sigur, nu acum când și matale plângi cu lacrimi de crocodil de suferința poporului, de parcă postul pe care-l ocupi e de bocitoare, ci când doriți să modificați Constituția.

Până atunci  că ești absorbit de o preocupare din tinerețe, alba-neagra – acum politică, evident – și dorești că trimiți românul cu privirea la plimbare în altă direcție decât la voi, … dar după, după nebunie, ce rost mai are puterea executivă să o ținem, atâta vreme cât nu face nimic, doar constată și-i vaită pe români?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și