Fieți-vă milă!

Mi-au tot sărit în față live-uri din Parlament. ocazionate de interzicerea lor. Prea multă rufărie în fața poporului din …Casa Poporului, pare-se că-i deranjează pe cei care ar vrea să-i știm altfel decât sunt. De parcă poporul ar fi atât de încuiat și nu ar ști cam cine e pe acolo acum …

În fine, nu despre calitatea umană și intelectuală a celor care fac legii țării vreau să scriu, ci despre risipa imensă care se face la Parlament.

Nu mi-a atras atenția nici caftul zilnic. A devenit banalitate, nu mai este știre. Parlamentul este un loc al băieților de cartier, cei care ne agresau când ieșeam seara de la școală, cei care de pe ultimul rând de la cinematograf deranjau toată sala, sau cei care șterpeleau diferite obiecte de prin ghizdane și vestiare. Așa că e fără rost să ne mai mirăm de limbajul și atitudinea lor. Deci, constatarea aceasta nu mai doare atât de tare, precum doare însă când vezi atâtea lumini aprinse în Casa Poporului. Mii de becuri luminau o sală aproape goală, transformată în colț de stradă. Da, mii de becuri! În timp ce românii își rup de la gură să plătească facturile astronomice la electricitate, iar miniștrii se plâng că sunt nevoiți chiar și ei – la ei acasă, nu în vilele de protocol, evident -, să stingă lumina, în timp multe familii trimit copiii la culcare mai devreme, să facă economie, în Casa Poporului, dezmăț de …bercuri. În bezna morală și intelectuală a României de azi, risipă imensă și sfidare la adresa românilor. Cred că fiecare dintre noi ar avea instinctul să meargă să le stingă luminile care ard în miez de zi, dar filtrele l-ar reține, așa că trebuie să apelăm tot la mila lor.

Fie-vă milă și stingeți lumina! Factura vine poporului. Nu este de ajuns că vă plătesc salariile fără să produceți nimic altceva decât noi datorii?! Stingeți luminile și nu-i umiliți pe cei care vă privesc! Chiar nu găsiți unul pe la partid să-l angajați pe un post de stingător de becuri, așa cum găsiți mii de consilieri care nici nu știu unde le este locul de muncă, de când banii intră pe card?! Sau poate puneți șoferii, pe rând, să se ocupe de becuri. De cât să aștepte în mașină cu motorul pornit, nu ar fi mai bine să-i puneți șefi peste butoane?!

Aveți, deci minim respect pentru popor și fiți mai …inspirați. Dacă mai stingeți din becuri, nici nu se observă că nu treceți cu anii de pe la serviciul la care vă plătesc românii. Și apoi, nu ar cam trebui să lăsați Casa Poporului să producă bani poporului, prin închirierea ei, decât să stați voi și să consumați cu nesaț atâta atâtea resurse?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și