Când nu știi să dezvolți o țară sau un oraș, crești taxele

E simplu, dar ticălos. Vii cu declarații care dau impresia că se face un nou reglaj social prin mărirea taxelor, însă menții toate privilegiile celor care conduc instituții publice. Practic, oamenii care trăiau rău, vor trăi și mai rău, pentru că – direct sau indirect, prin creșterea prețului produselor taxate – duc în spate un sistem politic scump.

Da, e mai simplu să alcătuiești un buget mărind taxele, iar apoi să te lauzi că ai un buget frumos. Da, e mai simplu să mergi cu documentele astfel desenate la creditori și să obții credite, pe care le cheltuiești apoi în amenajări edilitare, care reprezintă și ele o cheltuială dată în consum și nu in investiții. Cum vine asta? Simplu! Poți face o țară sau un oraș mai arătos, pe credite și impozite mărite, dar asta nu înseamnă că acolo oamenii trăiesc mai bine, că tinerii pot rămâne, sau că nivelul de siguranță personală crește. E ca atunci când, pe credite, îți faci cel mai frumos și bine dotat apartament, ceea ce, desigur, îți poate da confort, dar nu și siguranța că veni obține un venit suplimentar, care să te relaxeze în fața valurilor de cheltuieli.

Orice ban luat de statul român prin impozitare crescută, din păcate, nu se duce la categoriile vulnerabile, ci la cele privilegiate – salarii de politicieni, lux instituțional, pensii speciale, etc.

În același timp, orice ban impozitat în plus, se așază în cârca cetățeanului, care în loc să-și folosească resursa respectivă pentru a se dezvolta pe el și familia lui, îl aruncă într-un mare coș, de unde i se promite că va primi și el.

De aceea, când vedeți că taxele cresc să știți că societatea sau comunitatea se duce în jos și nu în sus. Acolo nu vorbim despre dezvoltare, ci despre incompetență sau ticăloșie politică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și