Să facem un avion

Sunt miniștrii care tac, cât tac, dar când vorbesc ….

Ministrul Economiei Florin Spătaru, după trei luni în care nici prin cap nu-ți trecea că țara are și un asemenea angajat, a grăit astfel: Vrem să avem un proiect de țară, un avion produs în România. 

Ar fi inutil să amintesc despre economicitatea și rolul unui guvern în așa tip de proiect sau despre faptul că l-a avut și Ceaușescu și, pe undeva, i-a ieșit.

Totuși, nici măcar Ceaușescu nu a avut ideea neroadă să considere că poți considera ca fiind proiect de țară un vis cu avioane. Și Ceaușescu fusese cizmar …

Înțelegeam să fie un proiect de țară România Educată, dar din păcate a murit înainte de primul plânset. Poți să vorbești despre România Educată în țara în care pentru a deschide o cârciumă ai aviz în câteva zile, iar pentru a deschide o școală trebuie să cheltuiești mii de euro, pe evaluări și acreditări, și să te lovești de roabe de proceduri birocratice.

Ce am înțeles eu din gogomănia rostită de acest ministru? Că habar nu are ce are de făcut, însă i s-a părut că sună bine treaba cu avionul și a spus-o. Apropos, avem noi un avion la Buzău, într-o intersecție foarte circulată.  Vi-l dăm pe acesta, că oricum vine ca nuca în perete unde este pus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și