Mihai Moraru, un gest apreciabil

Mihai Moraru este antreprenor și om politic. I-am reproșat de multe ori în gând calitatea actului politic. Partidul pe care-l conduce se mișcă insuficient și așa nu se pot obține rezultate.

Pe da altă parte îl înțeleg. Când ai  treabă și e treaba ta, cum este o firmă, nu prea ai timp de munca politică făcută cu mijloace sovietice. Nu ai timp de combinații și nu ai răbdare să duci viață de bodegă, nu ai șmecheria lor și vrei că la finalul unei acțiuni să ai rezultate, iar în politică noastră, oamenii încă așteaptă favoruri persoanele și nu politici publice. De aceea este greu pentru un om de afaceri să facă politică printre tot felul de indivizi pe care Mihai Moraru nu i-ar ține o zi angajați.

Tot pe Mihai Moraru l-am și apreciat. Nu are multe intervenții politice, dar pe cele care le are sunt concrete și corecte. Cifre, date, dovezi. Pentru mine contează să nu bați câmpii. Mihai Moraru nu bate câmpii.

Deci, l-am judecat, l-am și apreciat și cred că e normal așa. Doar cine e lipsit de bun-simț sau are probleme de altă natură pretinde doar laude. Dacă Mihai Moraru ajunge așa, poate deveni un politician banal și un om de afaceri ratat.

Am avut și un moment când m-am ridicat în picioare la un telefon pe care mi l-a dat. Voia să ajute spitalul din regiunea Cernăuți, dar nu oricum, ci și cu banii lui.  Inițiative generoase am mai văzut și m-au bucurat, însă suma alocată de Mihai Moraru din banii personali este una care m-a impresionat.

Curta firmei Agro-EST Muntenia era plină de mașini care plecau spre nefericiții sorții din Ucraina.

Gestul înseamnă empatie și calitate umană, iar gestul trebuie cunoscut, fiindcă suntem o comunitate în care trebuie sa apreciem oamenii adevărați, care-și bun banii, timpul și infrastructura proprie spre binele semenilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și