11 lei motorina? Un stat mai mult decât eșuat, un stat care-și speculează cetățenii

Motorina 11 lei?! Parcă ieri se lăudau pesediștii că fac praf prețul. Nu au redus TVA -ul, nu au redus acciza și s-au jucat cu banii românilor așa cum se joacă și cu facturile la energie.

Spre ce ne îndreptăm în acest fel? Spre faliment și haos. Un stat care nu este doar incapabil să asigure un echilibru social, ci este de-a dreptul un stat speculant, un stat care profită de situația de la graniță, așa cum a profitat și de creșterea prețului la energie electrică.

Și în cazul energiei electrice au simulat că vor ajuta populația, dar nu au făcut nimic.

Convulsiile sociale sunt inevitabile, ceea ce va vulnerabiliza și mai tare o Românie derutată de războiul de la graniță.

I-a adus Pandemia acasă pe mulți, îi risipește în lume criza actuală pe și mai mulți.

Umilitor ce se întâmplă în benzinării. Umilitor. Cozi imense, benzinării închise pentru a vinde stocul la preț mărit mâine, bidoane și sticle prin portbagaje.

Unii scriu că e zvon, dar România a devenit țara unde zvonurile se împlinesc. Din tăcerea autorităților ce pot înțelege oamenii? Probabil și dacă ar vorbi, tot nu ar fi crezuți, după atâta minciună, dar e nici măcar nu dau dovadă că le pasă.

Am mai auzit și că ar fi o diversiune a trolilor ruși. Serios? Tot ce se întâmplă vine de la ruși acum? Însemnă că trăim într-un stat vulnerabil, iar coada de la pașapoarte și strategiile de emigrare sunt justificate.

Alții spun: avem război la graniță, nu vezi! Vedem cu toții, dar tocmai pentru că avem un război la graniță cetățenii trebuie ținuți aproape, astfel încât nimic să nu-i sperie mai mult decât i-a speriat deja.

Mai sunt unii analiști care au sărit la gâtul românilor care vor să-și facă provizii. Oare sunt românii vinovați, sau experiența i-a învățat să fie precauți?

În tot acest timp de confuzie, e o singură realitate. S-a instalat panica și oamenii au plecat spre benzinării, ca la o revoluție. Nu-s de acuzat pentru că vor să mai salveze ceva din bugetul lor, oricum foarte afectat în iarna aceasta.

Din păcate, cât stau oamenii la coadă cu motorul pornit, oamenii își anulează presupusul beneficiu, care oricum nu salvează nimic, atâta vreme cât prețurile la toate produsele vor exploda. Cu cât se vor ridica prețurile la alimente? 30%? Cu cât vor crește prețurile în agricultură unde mai totul se lucrează mecanizat?

Încep școlile doar fizic. Părinții vor scoate și mai muți bani să-și trimită copiii la școală. La ce vor renunța pentru a avea banii respectivi? Ce le vor mai putea oferi în afară de transport? La ce se vor gândii tinerii sub presiunea financiară și a zvonurilor de posibil război.

Chiar dacă vrem să ne facem că nu vedem și ca nu știm ce gândesc cei din jurul nostru, știm și noi știu și politicienii, doar că ei încă nu-și fac griji. Au toate resursele la dispoziție pentru a sta liniștiți.

Așa că mâine vor juca aceeași carte. Se vor încrunta. Se vor lua la trântă pe la televizor. Și prețul și viața și viitorul vor rămâne tot așa.

Credeți că vor proceda altfel decât în cazul facturilor la energie?

Sunt sigur că mâine vin salvatorii să ne zică cum ne vor salva. Însă ei au un singur gând: cum să-și salveze ei pensiile speciale și privilegiile, încasând de la românii docili, care încă mai speră la o țară și o viață normală, după doi ani de coșmar. Am ieșit din stare de alertă, rămânem în stare de panică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și