Așa face Ciolacu politică și afaceri

Atunci când Ciolacu a suit la vâsle în barca lui Dragnea a dorit ca pe lângă mai multă politică și facă și mai multe afaceri, folosind influența politică și utilizând instituțiile statului.

Ciolacu, care se dă mereu drept un bugetar fără afaceri – aproape mândru că nu are are afaceri – face de fapt tot felul de scheme și combinații prin intermediul nepotului de frate Nihai ( Miță) Ciolacu.

Așa cum spunea un apropiat al lor, atunci când a fost nevoie să învețe despre petrol – când s-a apucat Ciolacu de făcut benzinărie pe un teren obținut de la stat, evident – s-a apucat să se ocupe cu petrolul …și tot așa…până la medicamente și, mai nou, terenuri.

Tot Miță este și mesagerul unchiului în relațiile discrete cu primari, oameni de afaceri, sau cu electoratul vulnerabil.

Om priceput la toate, a fost delegat de unchiul Marcel și în afacerile cu medicamente, preluând într-o formă obscură, farmaciile făcute de Răzvan Prisada.

Răzvan Prisada, un alintat al sistemului fiind unul dintre puținii bărbați farmaciști, a reușit să ocupe funcția de Președinte al Colegiului Farmaciștilor Buzău, după ce s-a căsătorit la Buzău. Profitând de poziție și-a construit un mic lanț local de farmacii în rural, cu sediul central la Săgeata. Poziția l-a ajutat să nu fie concurat de nimeni. practic, în toate localitățile unde a deschis puncte de lucru nu a vrut nimeni să-l deranjeze. Prin 2018 a decis să vândă firma Nicomart Prin Team SRL. A cerut 200 000 euro, ceea ce pentru o asemenea structură era foarte mult, având în vedere că – din explicațiile date – cine cumpăra firma timp de trei ani, muncea doar pentru Prisada, asta în condițiile puțin probabile să rămână singur în localitățile respective, ceea ce era puțin probabil, fără influență.

Cum Irisul nu a acceptat ofertă, Prisada a găsit soluția la Marcos Provit SRL, firmă înființată de Costel Isac și Marius Neagu, două personaje ale căror nume sunt legate de falimentul Cord SA, dar și de fapte penale, condamnate cu executare ( mita de la Ministerul Sănătății dată de Costel Isac a băgat în pușcărie o funcționară, iar el a fost condamnat cu suspendare).

Mar-Cos vine de la Marius și Costel, nu de la Marcel și Costel. Cu toate acestea, dibaciul Costel – care între timp a ieșit oficial din firmă, pentru a nu risca o nouă condamnare și pentru a nu exercita calitatea de administrator  -, împreună cu Simona Anghel, fosta soție a lui Ovidiu Anghel, l-au luat pe Ciolacu în afacerea cu medicamente, dar în … contumacie. Fața afacerii a devenit Miță Ciolacu, care, ca orice alt tânăr de 30 de ani din Buzău, are suficienți bani pentru a investi în orice afacere.

S-a bătut palma. Nicolmart-ul s-a luat. Pe lângă el și alte firme asemănătoare, precum Alina Farm. Prisada a fost detașat la Bruxelles, iar soția a devenit farmacist la Spitalul Județean Buzău, continuând totuși să apară în acte ca farmacist la Nicomart. Tot cu această ocazie a fost preluat, de facto, și Colegiul Farmaciștilor din România, cu toate informațiile aferente, care ajută la dezvoltarea partenerilor lui Ciolacu ( Prisada a devenit vicepreședinte la nivel național).

Până aici, o nuntă fericită. Doar că …farmaciile la țară nu sunt o mare afacere. Bine, Marcos și Ciolacu nu din farmaciile la țară trăiesc, ci din exportul paralel.

Ce este exportul paralel? Un fenomen foarte periculos social și care a adus milioane de euro – ce se vede doar din cifre publicate – cuplului Marcos – Ciolacu.

Exportul parale este una dintre cele mai imorale activități. Ceva ca în filmul Medicamentele și banii de pe Netflix. Urmăriți-l, schema se apropie.

Marcos are mai multe firme cu puncte de lucru în general mici. Cere pentru ele medicamente de la furnizori pentru pacienți. Medicamentele nu ajung la pacienți, ci sunt reetichetare și revândute la prețuri mai mari decât în România, în alte țări din Europa, unde prețul de vânzare este mai mare decât cel de la noi din țară. Practic, vând cu un preț mai mare decât pot vinde aici, dar mai mic decât este acolo prețul oficial.

Vă veți întreba unde este problema? Problema e gravă pentru că medicamentele respective sunt vândute în România pe baza unor statistici și sunt în general medicamente pentru afecțiuni grave și foarte scumpe, precum cele de cancer.

Firmele care au patent de producție nu produc precum cele de pantaloni, peste necesar. Câți bolnavi sunt în statistici, atâtea doze trimit în țară. Nu-și omoară produsul prin supraproducție.

Nu ați găsit la un moment dat medicamente de care depindea viața dumneavoastră? Ele doar au trecut prin țară, apoi au fost trimise în afară. Acolo au fost medicamentele dumneavoastră, într-un circuit financiar al băieților deștepți, amintiți mai sus.

Deci, medicamentele vin, dar sunt retrimise în afară, pentru că vin banii pe loc și mai mulți decât dacă sunt vândute în farmacii. Firma producătoare nu suplimentează niciodată comenzile, pentru că totul se lucrează pe număr de bolnavi. Sigur, medicamentele ar trebuie să ajungă în farmacii și statul să se asigure că sunt și se vând acolo, pentru a salva oameni, asigurați, dar statul ascultă de Ciolacu și nu de niște bolnavi care mâine sau poimâine mor oricum.

Atât de mult îi place jocul exportului paralel lui Ciolacu încât a devenit și autor de lege care permite fiecărei farmacii să facă așa ceva, de parcă aceasta ar fi menirea farmaciilor, să facă bani, nu să facă bine. Să știți că fostul ministru Costache de aceea a căzut, pentru că le-a oprit băieților exportul paralel, pentru că începuse Pandemia. Era turbat la le televizor Ciolaca și poate unii au crezut că se gândea la ei… Mă durea inima când îl auzeam pe Ciolacu speculând moartea pacienților în Pandemie, în timp ce destui oameni se sting în țară din cauza lipsei de medicamente create de exportul paralele, făcut exclusiv pentru a se îmbogăți.

Nu mai insist asupra modului în care face Ciolacu afacerea, pentru că vă imaginați. Oameni numiți prin conducerea instituțiilor, primari mobilizați să facă spații, insistații judiciare implicate. Oricum, ceea ce spun eu acum se cunoaște până la Cotroceni și poate și de aceea atâta amiciție.

Totuși, afacerea cea mare a lui Ciolacu este politică și primăria Buzău. Bugetarul Ciolacu nu are banii la vedere – ceea ce este foarte periculos pentru că nu are cu ce răspunde, comparativ cu alți politicieni care au declarații de avere clare – depinde de Buzău. Pe banii de aici și-a construit cariera, cumpărând presa care trebuie să nu-i vadă trecutul și elocința  și cumpărând susținere. Banii stau mereu la piept, ați văzut. Cash.

Cum eu am reprezentat singura persoană care a reprezentat o redută în fața grupului local al lui Ciolacu, m-am bucurat de valuri de lături, date în presa locală plătită, dar și pe conturi false de Facebook, precum Dan Deșliu și altele ( voi publica convorbirile de pe telefonul celui care deține contul, imediat ce se va încheia cercetarea penală și veți vedea fața lui Ciolacu și a oamenilor lui).

https://www.observatorulbuzoian.ro/comunicat-observatorul-buzoian/

O fi ceva ce nu au spus? Nu. Bețiv notoriu, evazionist, mafiot, homosexual, pedofil, hoț, pușcăriaș, răspopit …și câte și mai câte.

În 2012, după ce au aruncat în cantități imense un material de o mizerie rar întâlnită în istoria democrației – vi-l mai amintiți cu siguranță, au fost 100 000 de exemplare iar făptuitorul nu a fost prins niciodată – în noaptea când nu se mai făcea campanie electorală. După alegerile în care au sfârâit grătare de mici organizate de Ciolacu, pe atunci viceprimar, l-am întâlnit în fața primăriei și i-am cerut socoteală pentru ce făcuse. Dacă te-ai băgat!, mi-a răspuns.

Da, la Buzău totul e al lor! Acesta a fost mesajul și cam așa se lucrează prin desemnarea la înțelegere a candidaților, motiv pentru care doar un candidat independent sau un partid local poate schimba macazul.

https://www.youtube.com/watch?v=p_6ESAsDc5U

După povestea aceasta, într-o duminică, cu presă destulă care a relatat momentul, au apărut la Biserică candidații PSD la parlamentare, în frunte cu Nicolicea și în coadă cu Ciolacu, viitor aspirant. În stilul jocului dublu pe care-l practică, Ciolacu s-a așezat în genunchi să-i citesc o rugăciune și i-am citit-o, iar Nicolicea cerea votul, dar s-a potolit când i-am răspuns că pe cel pe care l-am votat ultima dată a murit. Nicolicea trăiește.

Oricum, ziarele au reflectat cu entuziasm vizita care i-a deranjat pe oameni, considerând că nu au ce căuta cerșetorii de voturi, mai ales că pierduseră alegerile locale  la un scor vârtos, în 2012.

Dar presa….

https://www.observatorulbuzoian.ro/de-sf-andrei-oaspeti-de-seama-la-biserica-din-micro-xiv-din-buzau/

În fine, am iești din mizeria aceasta electorală și m-am dedicat exclusiv anticităților private, pentru că avem cu toții obligații și pentru familie. Oricum familia mea avusese de suferit destul și merita atenție maximă, motiv pentru care am respins orice colaborare politică și am refuzat să mai apar în emisiuni tv.

Cred că dacă atunci câștigam alegerile, schimbam multe. Buzăul devenea salubru politic. De aceea probabil s-au și chinuit să mă denigreze atât de mult, pentru a crea impresia că toți suntem la fel. Fals, ori unde ar ajunge Ciolacu, el rămâne la fel, ceilalți însă nu.

Bun! Deși nu am fost implicat, din motive de timp și preocupare a momentului, presiunea onorantă a oamenilor a existat și există. Sunt prea multe voturi și prea multă dorință de dreptate a oamenilor să uiți alegerile din 2012. Ei bine, faptul că exist și că mâine aș putea preda, la un moment dat, ceea ce am făcut în plan personal celor din jur să continue, stresează piața de blaturi politice locale. Așa că, la fiecare rundă de alegeri, nu este atacat contracandidatul PSD și sunt atacat eu.

Așa și-au exprimat oameni de calitatea dorința schimbării:

https://www.youtube.com/watch?v=PF887EpBoBs 

Și așa a lucrat PSD: https://www.newsbuzau.ro/eveniment/6911-matusa-popii-negoita-jr-este-acuzata-de-rudele-unei-femei-moarte-de-escrocherie-pentru-un-

apartament-in-buzau-rudele-batranei-il-acuza-pe-popa-negoita-de-indemn-catre-escrocherie-sub-epitrahil-cititi-si-despre-sexul-in-grup-si-alte-fetisuri-practicate-de

și așa …https://www.newsbuzau.ro/index.php/politica/6854-vrei-sa-iei-300-000-de-euro-nu-trebuie-decat-sa-faci-ce-face-popa-nu-ce-zice-el-zvon-ametitor-popa-negoita-s-a-retras-din-cursa-pentru-primarie-pentru-ca-a-fost-uns

Evident, Ciolacu a fost foarte mulțumit pentru că nu a exista contracandidat la primăria Buzău și a câștiga ușor :

https://www.dcnews.ro/jocuri-de-culise-marcel-ciolacu-lider-psd-spulbera-specula-iile_504396.html 

Dar…în 2020, după ce a folosit instituțiile statului contra mea, s-a gândit tot reprezint un pericol pentru grupul lor de interese, așa că m-a luat iar în seamă, evident, cu scopul de a-i deruta pe buzoieni.

Cum Ciolacu a ajuns șef la PSD central, mi-a ridicat și mie nivelul. Mizeriile nu au mai fost deversate doar în presa locală, ci am beneficiat și de un bonus central. RTV -ul a primit comandă să se ocupe de mine. Două zile, în deschiderea știrilor, am fost prezentat ca preotul care să rețete morților. Veneau alegerile locale din 2016 și, așa cum a sesizat într-un articol jurnalistul Andrei Pițigoi, a fost mutarea genială a lui Ciolacu pentru a mă scoate din joc.

https://www.youtube.com/watch?v=SdL65P3YgLg

Deci factura plătită de Ciolacu la RTV – de altfel Ciolacu aplică metoda de la Buzău cu cumpărarea presei, iar sumele sunt amețitoare – am intrat și eu pe timpul de antenă.

 

Nu, eu nu am dat niciodată rețete morților. Ca preot, am dat alinare celor rămași, după un eveniment trist din viața unei familii, dar preotul care să dea rețete morților nu există și nici nu poate exista. Nici măcar Ciolacu și ai lui, cu toate persoanele numite în sistemul medical, nu poate da rețete morților. Da, ei au dat, la înțelegere cu medicii, rețete copiilor care nu au fost niciodată bolnavi sau practică cumpărarea medicilor, dar rețete morților nu poate deconta nimeni, nici măcar Ciolacu. E mai greu decât la votul morților!

https://www.youtube.com/watch?v=W2uEmGkuEA8

Evident, așa cum nu au crezut oamenii ceea ce s-a scris altă dată, nici acum nu au crezut, însă nu despre ceea ce pot crede oameni este vorba, ci despre mizeria prin care se mențin la putere unii politicieni și despre naivitatea celor care cred că asemenea personaje sunt capabile și de ceva bune pentru societate. Nu judec eu, trageți singuri concluzia.

Eu doar las aici link-ul cu emisiunile în care Ciolacu a făcut coregrafia împreună cu oamenii numiți de el în sistem, iar dedesubt las link-ul cu ceea ce spune victima reală a emisiunii, o femeie păcălită – așa cum declară în film.

https://www.youtube.com/watch?v=ypltNQ3DVUs

Așa face politică Ciolacu, aruncând cu mizerie! Afaceri? Încercând să-i sugrume pe toți cu mâna celor pe care-i pune în funcții.

 

Am fost eu – și voi mai fi – protagonistul direct al răzbunărilor și fricilor lui Ciolacu. Însă, indirect, este fiecare om, indus în eroare la vot, sau lipsit de șanse aici la Buzău, unde sistemul e construit să câștige mereu Miță și niciodată omul cinstit, tânărul muncitor, nevoit să o ia pe drumul străinătății pentru a supraviețui. Nici pentru cei în vârstă viața nu e mai bună. Amintiți-vă povestea cu exportul paralel sau, pur și simplu, pățania bătrânei din filmuleț, umilită public pentru totdeauna, pentru ca Ciolacu să-mi pună mie o etichetă înainte de alegerile locale, vitale pentru Ciolacu. Dacă pierd primăria Buzău, pierd controlul partidului la nivel național.

Poate vă mai întrebați de unde au atâta imaginație. Un fin perspicace exclama când a văzut toate cele spuse de Ciolacu și compania despre mine: Nașule, ăștia i-ar și-au povestit viața!

Și cum se scria la fina de articol de dezvăluiri împotriva mea, Va urma! Așa cred și eu, că va urma și voi mai reveni! Până atunci le mulțumesc celor care au avut inteligența respingerii mizeriei și și-au păstrat încrederea. Fiți siguri, până la urmă vom izbuti și noi, cei mici!

Și o mică bibliografie:

https://www.dcnews.ro/jocuri-de-culise-marcel-ciolacu-lider-psd-spulbera-specula-iile_504396.html

 

Date personale: Mă numesc  Iulius-Paul Negoiţă și sunt fiul al preotului Iulian Negoiţă şi al Anicăi, de profesie economistă. M-am născut în comuna Vintilă-Vodă, la data de 19 iunie 1975 și sunt căsătorit cu Mirela, din anul 1997. Avem doi copii, Matei  și Andrei. Referințe studii: Am absolvit Seminarul Teologic „Kesarie Episcopul” din Buzău și sunt licențiat al Facultăților de Teologie ( Patriarhul Iusitian) și Farmacie (Carol Davila) Am urmat şi cursuri de formare în  Islanda, Cipru, Marea Britanie, Letonia  și  Germania. Am obținut, în 2002, titlul de doctor în Teologie la Universitatea  București. Vorbesc Engleză, Franceză, Spaniolă și am cunoștințe medii de Italiană și Rusă. La nivel de citit și tradus mă descurc și în Germană și Greacă. Activitate profesională: Domeniul ecleziastic: Sunt preot din anul 1997.  Întâi am fost  la Parohia Gherăseni și din 2002 sunt preot la Parohia Sfântul Apostol Andrei din Cartierul Micro 14 - Buzău. Am primit toate gradele onorifice până la cel de iconom stavrofor, iar în perioada 2010-2014 am fost judecător la Consistoriului Mitropolitan. Conform celor relatate în lucrarea 500 de personalități buzoiene. Cea mai importantă realizare pentru cariera de preot este considerată a fi contribuția la construirea ansamblul bisericesc din Cartierul Micro XIV, în centrul căruia se află Biserica „Sfântul Apostol Andrei”. Domeniul didactic: Am fost cadru didactic la Seminarul Teologic, Liceul de Artă și Colegiul Economic Buzău. Am funcționat la Inspectoratul Școlar Județean Buzău. Am fost în echipa de conducere și în corpul de inspector. Am fost purtător de cuvânt al instituției, pe toată perioada activității, adică timp de 8 ani. Din 2010, am fost director la  Palatului Copiilor Buzău, Școala Postliceale Sanitare Buzău și Colegiul Nicolae Paulescu din Râmnicu Sărat. Domeniul  farmaceutic: Ca farmacist, activez, încă de la înființare, în cadrul lanțului independent de farmacii „Iris Pharm”. Activitate filantropice : Am acordat burse de studiu pentru elevi care au urmat cursuri universitare și postliceale în domeniul medical, premii literare și artistice în cadrul concursurilor de profil și am susținut ameliorarea situației materiale a unor familii sărace. De asemenea, am susținut financiar apariția cărților de debut ale unor autori tineri și lucrări ale unor scriitori consacrați. Am susținut financiar și apariția unor lucrări bilingve pentru comunitatea rromă. Activitate civică : Am candidat în două rânduri la Consiliul Local Buzău și am obținut două mandate de consilier independent (2008-2012; 2012-2016). Am fost președintele Comisiei de Cultură, Culte, Minorități, Sport, Sănătate şi Asistență Socială. Din poziția de independent, în anul 2012 am candidat pentru funcția de primar al Municipiului Buzău, clasându-se al doilea, după candidatul USL, obținând un procent de 30,5% din voturi, respectiv 17.404 voturi. Activitate publicistică: Sunt editor la Editura Omega, calitate în care am editat și tipărit la tipografia proprie un număr peste 500 de lucrări. Ca jurnalist am fost membru în comitetul de redacție, editorialist sau publicist la  Ziarul Lumina, Jurnalul National, Revista Teologică, Mousaios, Glasul Adevărului, Analele Buzăului, Opinia, Sănătatea Buzoiană, Cronica de Buzău, Educația creștină, Lacrima, Viața Buzăului, Șansa Buzoiană, Tezaur. Am fost realizator de emisiuni radio și televiziune. Sunt autor sau coautor al mai multor volume de eseuri, proză, spiritualitate, istorie, pamflet politic: 40 de rânduri, Marchitanii roșii, Prin grădina lui Ilf și Petrof, Monografia Bisericii Adormirea Maicii Domnului din Comuna Gherăseni, Cuvânt spre Cer - antologie de poezie religioasă ( coautor), Prin spini, Lectura șoaptei, Pagini de istorie locală.  Afilieri:  Membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Bucureștii - Secția Proză. Membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România - Filiala București Membru al Colegiului Farmaciștilor din România - Colegiul București Pasiuni Călătoriile, arta, creșterea animalelor și cultivarea plantelor.

Lasă un răspuns:

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Site Footer

Sliding Sidebar

Despre mine

Despre mine

Paul Iulius Negoita

Facebook