Încă mai avem în țară locuri curate, neafectate de poluare sau de pesticide și insecticide. Cresc încă destule plante sănătoase care pot fi folosite în alimentație. Păpădia este printre acestea. Dacă vă gândeați că este doar o fascinație a copiilor care lansează parașutiști trebuie să o reevaluați. Are un conținut medicinal util, în timp ce puful poate duce la intoxicații.
În locul clasicei salate care nu știți de unde este și ce tip de îngrășăminte au fost folosite pentru a fi mare și frumoasă, încercați o salată de păpădie. Necesită efor să o culegeți, dar și efortul în natură este sănătos.
Salata de păpădie se face din frunze tinere, recoltate primăvara înainte de apariția florii. Rădăcinile au și ele un conținut bogat de substanțe bune.
Printre substanțele care vor ajunge în organismul dumneavoastră astfel sunt: vitamina A, C, glucoză, substanțe antibiotice, săruri de azot, tanin, magneziu, calciu, fosfați, acid tartic, etc.
Efectele sunt benefice asupra bolilor care afectează ficatul. Păpădia are efect pozitiv și în cazul litiazelor biliare, dermatoze, excesul de colesterol, acnee.
Evident, nici obez nu poți ajunge la salata de păpădie, mai ales că presupune mult efort să o culegi. Iar dacă este foarte greu să faci o saltă doar de păpădie, măcar câteva frunze trebuie amestecate într-o salată de lăptuci.
Bătrânii îi mestecau frunzele verzi și proaspete și nu le era rău deloc.
O primăvară plină de păpădii să aveți!