De ce a fost împușcat Ceaușescu?

Am auzit în ultima vreme că Ceaușescu a fost împușcat pentru că a plătit datoria externă a României, ceea ce nu a fost pe placul marilor puteri.

Da, se poate spune că o țară care nu are datorii este o țară cu o libertate de mișcare mult mai mare și, odată cu creșterea datoriilor, capacitatea de negociere scade. Pe de altă parte, e greu să dezvolți o țară fără credite. Nenorocirea intervine atunci când creditele luate sunt aruncate în consum și nu sunt folosite în investiții. Ceaușescu nu risipit banii împrumutați în consum, ci i-a investit în industrie, o industrie pe care Roman o considera morman de fiare vechi …

Ceaușescu a fost victima propriilor colaboratori, nu a străinilor. Ei l-au eliminat și i-au luat locul. Ei au speculat și plata datoriilor în sensul în care au contribuit la înfometarea populației alături de el.

Românii s-au amorezat de cei care l-au împușcat pe Ceaușescu, deși toți, absolut toți, poartă vina frigului, foamei, minciunii, urii și a tot ceea ce s-a întâmplat atunci.

Deci, să fim cinstit cu noi: nu agenturili străine, ci interesele grupului crescut de Ceaușescu l-au dat jos. Tot ei l-au și împușcat rapid pentru că știa totul despre fiecare.

În rest, sunt și alte țări care și-au plătit datoriilor și nu au pățit-o cei care le-au plătit. Norvegia spre exemplu și-a plătit datoria externă din 1990. De atunci tezaurizează și susține sistemul de pensii din profitul realizat de stat, nu ca la noi din credite externe și din supraimpozitarea muncii. Deci, străinii l-au omorât pe Ceaușescu, ci ai lui, care l-au aprobat în tot ceea ce făcea până când a atras ura totală a românilor, iar când le-a reușit, iar contextul istoric le-a permis, l-au executat rapid, pentru ca să-și șteargă urmele proprii.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și