A treia zi de Paști

A treia zi de Paști se oficiază slujbă în Biserica Ortodoxă. Prezența la Biserică este mai scăzută decât în celelalte zile ale Păștilor, cu toate că în această zi se sfârșește procesul de pregătire a Sf. Împărtășanii pentru cei bolnavi, care începe în Joia Mare.

Ne mai războim noi cu Dumnezeu, însă atunci când ne încearcă o suferință fizică, dăm repede fuga cu gândul la Dumnezeu, iar când începe să se instaleze teama, îî promitem schimbarea vieții noastre. După ameliorare ni se pare că ne-am descurcat și singuri. Oameni suntem și avem slăbiciunea de a ne uita făgăduințele, chiar și în fața Celui de Sus.

Vine însă o vreme când puterile scad și atunci întâlnirea cu Hristos nu mai poate avea loc în Biserică, iar preotul este chemat acasă. Altarul de mută acasă, iar cel în suferință sau neputință este împărtășit în afara Bisericii și în afara Liturghiei. Sfânta Împărtășanie folosită este pregătită și așezată în Chivotul de pe Sfânta Masă, în această a tria zi după Înviere.

De aceea, prezența la Biserică în această ultimă zi din ciclul celor trei denumite de Paști este o celebrare a Învierii și o rugăciune pentru cei bolnavi și neputincioși ai noștri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și