Ce spune Adriana Necula – performeră la olimpiadele naționale – despre banii primiți de elevi în 2022

Cam așa. Noroc că doamna inspector de biologie de la Cluj a fost foarte implicată și a adunat sponsorizări de la firmele private încât să le poată oferi elevilor ceva mai mult de 65 de lei! Acesta a fost un an fericit, credeți-mă. Cum de îmi permit să zic așa ceva? Pentru că timp de 4 ani pe perioada liceului am fost participantă a Olimpiadei Naționale de Biologie. Doar ca idee, în clasa a 11 a trebuie să studiezi pentru proba teoretică 8 manuale aprobate MEN. Un manual te costă aproximativ 20 de lei. E un calcul simplu să îți dai seama că 65 de lei nu acoperă toate cele 8 manuale și să nu îndrăzniți să credeți că îți asigură cineva toate manualele dacă ai de gând să mergi la olimpiadă. Legat strict de Buzău: te susține cineva? Clar profesorul îndrumător și poate alte 2-3 cadre didactice mai înțelegătoare.
În rest ce se întâmplă? În rest ți se amintește că Olimpiada e o activitate extrașcolară, că e fix problema ta că ai vrut să te duci și să participi și că asta nu te scutește ca la toate materiile să se mențină pretențiile ca tu să fii chiar cel mai atent, cel mai activ, cel mai cel din clasă. Și știți ce este cel mai ,, plăcut” lucru? Că după ce te întorci cu premii de la Națională sau cu o calificare în lot, liceul se laudă că ești rezultatul grijii sale incredibile față de tine și față de performanță. Și povestea ar mai putea continua… dar mă opresc aici pentru că este deja prea mult pentru o postare pe Facebook!

Adriana Necula este absolventă a Colegiului Național B.P Hasdeu și studentă la Facultatea de Medicină a Universității Carol Davila din București

https://cronicadebuzau.ro/sume-colosale-pentru-elevi/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și