Despre blocarea Centrului Buzăului și a Pieței Centrale

 

I. Blocarea Centrului Buzăului

1. Închiderea Centrului este o greșeală care va costa mult Buzăul. Este încălcată ergonomia orașului. Nu poți justifica distrugerea și blocarea, prin ideea de frumos. A se vedea: https://cronicadebuzau.ro/primarul-toma-distruge-zeci-de-afaceri-locale/

2. Pierd mult comercianții și unii în mintea lor mică se bucură. Am auzit varianta aceasta. Spuneau unii de la PSD: dacă închide Toma Centrul nu o să le mai meargă! Și e adevărat! În afară de farmacii, telefonie mobilă și covrigării nu va mai merge mare lucru. Nu poți trăi din vânzarea de suveniruri într-un oraș în care nu ai nimic de vizitat în centru și, pe deasupra, nu ai nici unde parca. În afară de Biserica Sfinții Îngeri și un ochi pe la fațada Palatului Comunal un vizitator nu are ce vedea De ce ar veni în Centrul foarte pietonal al Buzăului, mai ales iarna? Pingele rupte și distanțe inconfortabile.

3. Pedeapsa cea mare nu este aplicată deținătorilor de spații comerciale – deținătorii de afaceri se pot muta -. ci buzoienilor. Sunt obligați să meargă pe jos cu sacose în mâini, în mod inutil, așa … pentru frumusețe …Ce frumuseți le ieșeau azi pe gură la adresa primarului ….

4. Aspectul cel mai grav pleacă de la convingerea politică care rezidă în pentru că putem! Practic, nu mai putem vorbi de democrație. Nimeni nu este întrebat dacă e normal ceea ce se întâmplă. Poate nu locuiți în Piața Daciei, dar povestea se poate repeta oriunde. De mânie vă treziți că s-a închis strada unde locuiți, așa …să faceți mișcare și să aveți un pietonal în fața casei. Mă abțin să dau nume și să fac politică, deși nu-s puțini care spun: avem nevoie, implicați-vă! Așa nu se mai poate! Murim cu toții de atâta …frumos! ( voi afișa fără nume sutele de mesaje)

II. Distrugerea Pieței Centrale

  1. Lipsa parcărilor  ieftine aproape ce Piața Centrală și costul mare al chiriilor distrug prelungirea Băncii de Gene cu care se laudă PSD -ul. Semințe românești pentru cine? Cine mai vine la Piața  dacă ridici nejustificat prețul produselor prin costul parcării?! Cine mai cultivă dacă nu are unde vinde?!
  2. Adriana Necula, un copil briliant dar și muncitor a vorbit despre costurile suportate de producători – costuri piperate – în Piața Centrală. Au fost și comentarii la textul său care spuneau că sunt mulți samsari în Piață și că sunt servicii proaste, sau că au dispărut sârboaicele. Piața este exact fața administrației locale. Primăria Buzău o gestionează și aceasta este direcția unde o duce. Pun taxe mari în loc să faciliteze prin mijloace de susținere financiară producătorii. Cât despre samsari …eu aș fi mai îngăduitor. Uitați-vă la mâinile lor. Fac un serviciu pe care trebuia să-l asigure Statul. Da, Statul trebuia să preia surplusul de producție, să facă spații de păstrare, să facă cooperative. O fac unii oameni care folosesc capital propriu, mașini proprii și care reglează lucrurile atunci când producătorii nu au timp și să cultive și să vândă în aceleași timp. Sigur, fac bani, uneori mai mulți decât producătorii, însă îi fac pentru că Statul îi favorizează prin dezorganizare. Cât despre sârboaice… cine le-a distrus terenurile unde cultivau?! Credeți că Iazul Morilor era o baltă? Nu, era un fir de apă lăsat de Dumnezeu să curgă natural, iar ei, sărbii, lucrau terenurile pentru că aveau facilități.  A se vedea și : https://cronicadebuzau.ro/ce-spune-o-medicinista-despre-piata-din-buzau-si-costurile-parcarilor/ 
  3. Piața Centrală pentru unul ca Ciolacu are doar valoare electorală. Nu e campanie în care să nu simtă nevoia să se-i vadă lumea prin Piață. Îmi aduc aminte de ultimele prezidențiale la care s-au dus în Piața – acolo unde zic conturile lor de Facebook că-s servicii proaste  – să prezinte candidata. E drept, Ciolacu știind ce urmează după ce va pierde Dăncilă alegerile a lăsat-o să o mai facă puțin de râs lumea, dar tot în Piață a dus-o. Oare Piața Centrală e bună numai electoral?

Dincolo de comentarii ceea ce se întâmplă este grav pentru siguranța alimentară și financiară a Buzăului! Răspunderea la vot va fi prea mică pentru distrugerea unei tradiții și a sute de firme și producători locali.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și