Alegeți învățământul sanitar dar nu Școala din Micro XIV! Argumente:

Alegeți învățământul sanitar. În Buzău aveți o oferă bogată, iar domeniul e salvator pentru orice carieră.

Evitați Școala Sanitară din Micro XIV din următoarele motive:

  1. A introdus taxe ascunse. Am pățit-o chiar eu, motiv pentru care vă îndemn să citiți bine orice contract de școlarizare. Trebuie să plătiți exact pentru perioada în care studiați, să aveți libertatea să plecați când vă doriți, să nu fiți nevoiți să plătiți taxe despre care nu știați când v-ați înscris. Nu semnați contractul de școlarizare fără să cereți să vă fie precizate în scris toate costurile. Spre exemplu, la Școala din Micro XIV au introdus o taxă nouă din data de 25 mai 2022, pentru că au extins schema de personal și au nevoie de mai mulți bani.
  2. Evitați în acest domeniul să mergeți după sintagma de stat. Taxa de școlarizare va fi minimum 7500 de lei, atât cât este costul standard pe elev la stat. Acum Școala din Micro XIV transmite un mesaj înșelător. Anunță că are locuri bugetate și o taxă de 1850. Nu e posibil pentru că este deturnare de fonduri. Concret, statul plătește pentru un loc bugetat 7500 de lei, iar cadrele didactice sunt plătite la acest nivel, indiferent de competență. Nu pot fi plătite la o clasă cu un cuantum din 7500 de lei, iar la altul din venituri de 5 ori mai mici. În afară de acest aspect, bugetarea nu este posibilă, iar riscul să rămâneți  pe afară sau să dați banii din urmă e foarte mare. Nu mai vorbesc despre faptul că s-ar putea să trăiți frustrarea că admiterea a fost adjudecată de oameni trimiși de către anumiți primari, după o schemă pusă la cale de unul dintre vicepreședinții Consiliului Județean.
  3. Alegeți școli unde există predictibilitate și stabilitate, unde știți cu cine veți lucra și știți că veți studia cu acei oameni pe toată perioada celor trei ani. Continuitatea este vitală!
  4. Alegeți școli cu program flexibil, mai ales atunci când aveți serviciu și vă întrețineți familia. Nu riscați să începeți o școală care își schimbă regulile și vă lasă pe drumuri pentru că nu ține cont de nevoile dumneavoastră. Vă vă vor elimina rapid, deoarece au nevoie de buget pentru alt elev sau pentru pile, iar dumneavoastră nu mai contați.

În concluzie, cel puțin acest an nu alegeți Școala Sanitară din Micro XIV!

Este șubrezită funcțional, au aruncat-o în criză financiară, va trebuie să treacă pentru prima dată după foarte mulți ani printr-un proces de evaluare externă, prin care toate celelalte școli au trecut și nu îndeplinește condițiile.

În momentul de față este artificial ținută în viață, pentru a asigura post unei persoane trimise de partid. Nu mai îndeplinește condițiile de funcționare cu personalitate juridică și nici Centru de examen nu poate fi.

Vor să înșele la înscriere pentru ca prin dosarele depuse să creeze aparența existenței numărului de elevi necesari funcționării.

În momentul de față, funcționează cu grupe de studiu sub efectiv, ceea ce însemnă costuri mai mari pentru elevi mai puțini și caută soluții pentru menținerea unui huzur salarial nejustificat în comparație cu activitatea depusă.

Este o Școala impredictibilă și instabilă, dependentă de schimbările politice, motiv pentru care, după o carieră  de 20 de ani în domeniul managementului educațional, din are în jur de 12 ani m-am implicat în învățământul sanitar,  vă sfătuiesc să o evitați. Școala Postliceală Sanitară cu sediul în Micro XIV.

Dacă nu alegeți școala unde sunt suntem noi acum, vă sfătuiesc să alegeți o altă școala, spre binele dumneavoastră!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și