De ce pleacă tinerii din Buzău?

Am văzut tot felul de poze ale politicienilor cu tinerii campioni din Buzău. Campioni la școală sau la sport, primesc un plic aproape gol din bugetul public și sunt nevoiți să stea la poze. Evident, mai campioni decât ei, cei buni, se simt politicienii care le dau câțiva bănuți de la noi, cei mulți, dar tinerii ar trebuie să rămână cu imagina că generoșii sunt ei, politicienii.

În afară de această sumară recunoaștere  a calităților lor, tinerii nu au primit nimic la Buzău în ultimii ani.

Chermezele se duc, necazurile din fiecare familie și lipsa oportunităților rămâne!

Merg hasdeeni și defilează la absolvire în fața Primăriei. Apoi strâng steagurile și pleacă în lume pentru că, niciodată, autoritățile locale nu au făcut o bursă a proiectelor economice destinate tinerilor. Niciodată! Pentru cine se laudă politicienii ăștia că pun asfalt, dacă ne pleacă tinerii?!

În loc de milionul de euro aruncat la Iazul Morilor, aș fi făcut o competiție de proiecte, ca tinerii cu idei și inițiative să dezvolte activități economice la Buzău și să rămână alături de familie. Ar rămâne și ei, ar rămâne și banii. Acum banii se duc la firme din afară sau din alte părți, firme care primesc cum primesc tot felul de lucrări, mai toate scump și prost făcute.

1 comments
  1. E dureros sa vezi cum se degradeaza orasul nostru…Acum ceva ani ma gandeam cum sa ma intorc,macar pentru o perioada, pentru a profita de calitatea invatamantului din Buzau.N-am facut-o si nu regret, e un oras care devine din ce in ce mai rural, care se ineaca pe zi ce trece si care nu ofera nimic cetatenilor sai.
    Trist, tare trist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și