Profesorul Ovidiu Ionescu lansează duminică, la Biserică, Monografia Comunei Scorțoasa

Profesorul Ovidiu Ionescu este mai mult decât istoric, este o conștiință a timpului nostru.

Trecut de 80, profesorul Ovidiu Ionescu rămâne în arenă. Mereu elegant, permanent implicat, extrem de activ în medii diverse, inclusiv în mediile electronice, Ovidiu Ionescu nu dă tot momentului, ci lasă în urmă o operă scrisă.

A abordat mai toate genurile literare, cu excepția poeziei. A îmbinat studiul științific cu romanul și memorialistica, izvorâte din bogata-i experiență de viață.

După o vreme în care a scris din plăcere, a simțit nevoia să scrie și din …obligație. Nu, nu e vorba despre obligații de genul celor despre care se tot scrie în presă, ci despre obligația morală de a scrie despre satul său, pe care nu l-a părăsit niciodată. E îndrăgostit de Scorțoasa și, mai ales de Gura Văii. A plecat de acolo și s-a întors tot acolo. Nu știu cât de conștienți sunt reprezentanții autorităților locale de faptul că au un om extrem de valoros printre săteni, dar sătenii și fii satului cunoscu valoarea profesională și umană a profesorului Ovidiu Ionescu.

Mi-am exprimat oarece dubiu aspra incapacității unor de a înțelege ce valoare au în între granițele jurisdicției lor administrative, deoarece Monografia Comunei Scorțoasa nu a primit finanțare de la Consiliul Local.

În fine, cultura se digeră greu și e pusă mereu la colț. De aceea suntem jos în aceste vremuri. Este de reținut totuși că, profesorul Ionescu și-a dedicat timp lung pentru a scrie această monografie și a făcut un act de cercetare și de scriere lăsând în urmă mărturia unor vremuri care altfel se vor șterge fără glorie.

Lucrarea este amplă, bine scrisă, bine documentată și bine ancorată în realitatea istorică. Merită citită, chiar studiată, fiind darul generos al unui fiu al satului către prezent și viitor.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ciprian Monografia Comunei Scorțoasa, apărută la Editura Omega,  se va lansa Duminică, orele 14, la Biserica din Scorțoasa.

2 comments
  1. Adevărul incontestabil e că am avut noroc deoarece sunt produsul mediului în care am trăit din 1991. Aveam planuri mari atunci și, cu bucurie , recunosc unele reușite. Nu aș firealizat nimic fără oamenii pe care i-am cunoscut în această perioadă. Mă bucur de aprobarea I.P.S. Ciprian,Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei și vă aștept la lansare. Nu înainte de a da slavă și mulțumire lui Dumnezeu că m-a ajutat să parcurg cei aproape zece ani de migală și am realizat ceea ce lansez mâine. Profesorul și inspectorul Androne Paul a fost tutorele meu și i se cuvine toată cinstea și mulțumirea mea. Preotul Profesor Negoiță Paul, cu răbdarea și îndemul m-a stimulat mult, iar fostul director al arhivelor statului Buzău, Valeriu Niculescu mi-a deschis foarte multe dosare cu informații și-i mulțumesc mult. Iau în serios criticile asupra cărții, rog și pe alții să contribuie cu alte informații și rugăm pe bunul Dumnezeu să realizăm ediția a II revizuită și completată..

  2. Felicitări, domnule Didu Ionescu, pentru munca de Sisif depusă. Un document de o valoare inestimabilă pentru Scorțoasa.
    Să vă dea Dumnezeu sănătate și putere și lungime de zile, pentru a lansa și ediția / editiile revizuită/e și îmbunătățită/e.
    Dumnezeu să vă ajute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și